reklama

Absurdistan zvaný Slovensko

My mladší si to pamätáme len z počutia - kto sa pchal zodpovedne a aktívne do riti súdruhom z našej milovanej a jedinej strany, dostal funkciu. Talent, schopnosti, vzdelanie či prax boli treťoradým kritériom. Druhoradý bol kádrový profil - po slovensky povedané - čím viac príbuzenstva v komunistickej strane, tým lepšie. Dnes je to však inak - komunistická strana nám, našťastie, už nevládne, takže nie je dôvod byť jej členom. Po voľbách 2006 je výhodné lepiť členské známky do iných straníckych knižiek. A budete hneď okresným riaditeľom ministerstvom riadenej inštitúcie. Čo na tom, že ste ešte donedávna študovali? Veď plus mínus 23 rokov je krásny vek na to, aby ste začali pôsobiť v dôstojnej riadiacej pozícii za dôstojný úradnícky plat vedúceho pracovníka. No nie?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)
To je on - riaditeľ piešťanského Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny - Marián Valentovič. Doslova mladá krv...
To je on - riaditeľ piešťanského Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny - Marián Valentovič. Doslova mladá krv... (zdroj: Foto: Bleskovky.sk)

 Podľa čerstvej správy servera Bleskovky.sk sa v Piešťanoch do kresla šéfa miestneho Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny posadil istý Marián Valentovič. Vyštudovať mal vysokú školu s ekonomickým zameraním, a podľa servera bol ešte donedávna na tom istom úrade registrovaný ako nezamestnaný! Podľa jeho veku a jednoduchej matematiky - má mať 23 rokov - mohol ukončiť svoje štúdiá len nedávno. Kde nabral skúsenosti potrebné na vedenie inštitúcie, do čela ktorej bol postavený ako politický nominant (SMER) nie je známe.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Po vymenovaní nových šéfov úradov premiér Fico priznal, že išlo skôr o politické nominácie ako odborné. "Netvárme sa, že to tak nie je," vyhlásil.

 Jeho nadriadená - pani ministerka Tomanová - sa nechala počuť, že Valentovič predtým riadil agentúru na sprostredkovanie práce. Ostáva otázka: akú, kedy, a ako dlho. A s akým výsledkom. 

 Zaujímavosťou je, že istý Marián Valentovič z Piešťan si v roku 2003 otvoril živnosť, ktorej činnosť presne po trinástich mesiacoch jej fungovania na obdobie piatich rokov pozastavil. Možno sa jedná iba o menovca, veď ďalší Valentovič bývajúci na tej istej adrese si v roku 2005 založil spoločnosť s ručením obmedzeným, ktorej názov a predmet činnosti sa až nápadne podobá na údaje zo živnosti... A zase ďalší Valentovič je ministrom, nejako sa s nimi roztrhlo vrece... Jeden je Marián, ďalší Andrej, a ten z ministerstva dokonca aj MUDr. Nehľadajme teda lacné senzácie tam, kde nie sú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Takže, milé deti, kým budete plnoleté, a budete môcť tým pádom do čohokoľvek (v)stúpiť, prípadne lepiť členské známky, trénujte rektálny alpinizmus. Raz darmo - politický nominant je politický nominant.

 P. S.: Hmm, a ešte na jednu záhadu som narazil: ako môže vykonávať podnikateľskú činnosť niekto s pozastavenou živnosťou? Alebo je táto stránka neaktuálna? Neviem, neviem...

Peter Lehotský

Peter Lehotský

Bloger 
  • Počet článkov:  214
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Komunikačný manažér. Predtým novinár, copywriter, PR expert, election team manager.Človek spojený s rozbehom najlepšieho slovenského hudobného spravodajského portálu Hudba.sk. Na blog.sme.sk prispievam od decembra 2004. Vždy ma rozčúli veta "To sa nebude dať...". Zoznam autorových rubrík:  Listy premiéroviMjúzik!Dozvuky relatívneho šialenstvaKeď dvaja robia to isté...Dobré správyShowBizReceptár (aj) na nedeľuÚletovníkTipy, ktorými môžete potešiťPolitikaSpoločnosťHudba na webeRecenzie a iné "-ie"Pár otázok (Rozhovor s ...)FikciaRecyklátorSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu