reklama

Mjúzik! (Part IV)

DIEVČATÁ, KOČKY A BABY ale aj ČO VŠETKO VÁM MôŽU ZAKÁZAŤ

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

 Frajerky sú veľmi zvláštne stvorenia. Na jednej strane s vami začnú chodiť práve preto, kým ste, na strane druhej vám kvôli tomu komplikujú život.

 Tradičné výroky ako `Kto bola tá baba, s ktorou si sa dnes rozprával v električke?´, `Miluješ ma, chrobáčik?´, až po `Dokázal by si ma podviesť s inou?´ a `Radšej mi priznaj neveru dobrovoľne, lebo keď sa to dozviem od iných, bude peklo!´ patria k tým bežnejším. Dá sa na ne zvyknúť a s miernou dávkou snahy a humoru takéto investigatívne momenty zahrať do outu. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Podstatne zložitejšie chvíle môžu nastať, ak frajerku pochytia mocenské chúťky uprostred zábavy s fanúšikmi, fanynkami, kamoškami a kamošmi po vašom vydarenom koncerte v domovskom klube. Reakcie delíme na niekoľko druhov:

1. odťahový výstup - frajerka vás chce pod rôznymi zámienkami (`Je veľa hodín.´, `Som unavená.´, `Poďme sa niekam spolu najesť.´, `Mám na teba chuť.´) odtiahnuť z priestoru, v ktorom šípi davy na vás striehnucich sokýň. Pobyt v klube dokážete pretiahnuť iba argumentom, že čakáte na honorár, prípadne, že máte ešte v pláne desaťminútovú kapelovú poradu. Poučenie: nevláčte drevo do lesa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

2. hysterický výstup - ste obvinený z toho, že sa bavíte so všetkými, len nie s ňou - vaša frajerka nedokáže pochopiť, že sú tu aj ľudia z vydavateľstiev či nádejní sponzori a treba dať s nimi reč, a že s každým z iks sto divákov potrebujete individuálne odkonzultovať všetko, čo súvisí s muzikou, mimozemšťanmi a kto s kým práve začal chodiť alebo sa práve rozišiel. Poučenie: čo oko nevidí, srdce nebolí. Nevláčte preto drevo do lesa.

3. BSE výstup - vaša frajerka si vyhliadne babu, s ktorou ste sa rozprávali dlhšie ako s ostatnými a prípadne ste ju pobozkali na líce, a urobí jej škandalóznu scénu (`Ty špina, nehanbíš sa? Ruky preč od neho, je môj!´). Aj keď išlo o vašu sesternicu či iné vzdialenejšie príbuzenstvo, s ktorým ste sa dávno nevideli, nič nevysvetľujte. Poučenie: nechajte drevo v lese. Lepšie to už nebude.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

4. idylka - frajerka vám oznámi, že už ide domov, ale že jej vôbec neprekáža, ak zostanete (`Pokojne sa bav, len si daj na seba pozor.´). Znie to takmer ako sci-fi, ale stáva sa (pokiaľ neodchádza z trucu s vyhliadnutou chuťovkou). Poučenie: je iba na vás, či budete vláčiť drevo do lesa, v každom prípade sa tejto baby držte, pretože chápe, kde je jej miesto. Ale pamätajte na to, že všetko do 50 kilometrov sa počíta za neveru.

 S narastajúcou popularitou sme takýchto situácií zažili mnoho. Človek sa učí celý život, a tak sme sa s lunárnou pravidelnosťou vrhali do ďalších a ďalších lások. Každý podľa potreby a možností. Najrozkošnejšie boli vždy rozlúčkové monológy pred výjazdami na dlhšie či kratšie turné (`Zavolaj mi každý večer, ako sa máš.´, `Neotoč sa za každou sukňou!´, `Zabijem ťa, ak domov niečo privlečieš!´, `Ja sa to dozviem, ak niečo vyvedieš, to si nemysli!´, či dokonca `Končím s tebou, lebo sa tam určite s nejakou vyspíš!´).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Nemenej roztomilým folklórom sú ponávratové výsluchy. Ak sa aj niečo prihodilo (a s najväčšou pravdepodobnosťou áno), platí zlaté pravidlo: zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať! Diár zašiť niekam mimo dosah (Fešák Karol ho nechával v skúšobni, Jano zase používal šifry) a v žiadnom prípade nenechávať svoje číslo či adresu. Nečakané návštevy nemusia vždy potešiť. Prekotenej fanynke sa totiž zásadne nevešia na nos, že Eva, s ktorou už pol roka chodíte, vie perfektne variť. Na druhej strane - raz to vyskúšam. Uvidíme, ako sa čajka v mojej hotelovej posteli zatvári.

Peter Lehotský

Peter Lehotský

Bloger 
  • Počet článkov:  214
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Komunikačný manažér. Predtým novinár, copywriter, PR expert, election team manager.Človek spojený s rozbehom najlepšieho slovenského hudobného spravodajského portálu Hudba.sk. Na blog.sme.sk prispievam od decembra 2004. Vždy ma rozčúli veta "To sa nebude dať...". Zoznam autorových rubrík:  Listy premiéroviMjúzik!Dozvuky relatívneho šialenstvaKeď dvaja robia to isté...Dobré správyShowBizReceptár (aj) na nedeľuÚletovníkTipy, ktorými môžete potešiťPolitikaSpoločnosťHudba na webeRecenzie a iné "-ie"Pár otázok (Rozhovor s ...)FikciaRecyklátorSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu