reklama

Myšlienky blogového ticha IV.

Čo vidím, počujem a prežívam. Alebo aj nie...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Minulý týždeň nastala ohromná vec. Išla som v práci na záchod a objavila som tam novú upratovačku. Samozrejme, čo ma hneď nenapadlo. Prvé čo som spravila, keď som sa v kabínke zavrela bolo, že som skontrolovala dosku. Tie predchádzajúce tetušky totiž nepoznali umývanie spodnej strany toaletných dosiek. Zrejme neboli za to dosť platené. Táto ale nie. Najprv som ostala v šoku a potom som sa tam skoro roztancovala od milého prekvapenia, keby mi tak "netrebalo". Milá tetuška upratovačka je jedna z tých poctivých. Ani nevie, ako si ju za to ctím.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Včera sme v práci mali veľmi vtipné popoludnie. Hasiči, polícia... uzavreli naše poschodie a nikto nesmel ani von, ani dnu. Takmer nás ani na toalety nepustili. Najvtipnejšie bolo, že k nám privreli aj nášho obľúbeného vrátnika, ktorý mal tú smolu, že strážil jeden z výťahov na našom poschodí a keď výťah odpojili od energie, druhou stranou ho nechceli pustiť von. Hromžil veľmi slušne, neuveriteľne som sa zabávala. Uvarila som mu kávu, ponúkla ho hroznom a vyše hodiny som počúvala, ako strašne rád by si zapálil. Vôbec by mu nevadilo, že sme tu zavretí, len keby sa tu fajčiť dalo.

V poslednej dobe sa mi z mysle vytratil Fešák z Lozorna. Niet sa čo čudovať, uplynulé dni som totiž mala zopár (zatiaľ štyri) veľmi krásnych telefonátov. Je to fajn počúvať podmanivý hlas rozprávajúci veľmi príjemné vety. Celý deň je potom oveľa svetlejší a cítim oveľa viac energie a chuti do života. A pritom je to celé zatiaľ hrozne nevinné. Baví ma rozmýšľať ako navnadiť niekoho na určitý level a keď sa mi to podarí, teší ma to, no zároveň viem presne pochopiť, čo dotyčný pociťuje, pretože navnadím (s jeho výdatnou pomocou) aj samu seba. Odbúravať energiu šliapaním na orbitreku o pol dvanástej v noci je trochu problém. Ten stroj je hlučnejší, než sa cez deň zdá.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Počas každodenného cestovania stretávam mnoho známych. Rodinných známych, tety, bývalé spolužiačky, kamarátky a kade koho. A tak rozprávame, alebo len ticho sedíme na svojich sedadlách zahĺbení do svojich myšlienok. Niekedy je ten druhý príklad omnoho lepší. Najťažie pre mňa je, keď sa ma niekto spýta, ako to doma s chlapmi zvládame bez mamky. No čo im mám povedať? Že otec nevie, kde mu hlava stojí a každú maličkosť mu musím pripomínať, inak by celý deň presedel pri počítači alebo pri knihách? Alebo že brat síce zvláda rozprávať o mamke, ale keď niekto spomenie nemocnicu alebo rakovinu, že sa zosype? Alebo že ja som tesne pred zosypaním, keď niektorá dievčina rozpráva o tom, ako sa jej matka pletie do života, alebo, čo jej radí? Čo by som ja všetko dala za to, keby sa mi mamka mohla rýpať do mojich súkromných záležitostí. A tak len vždy odvetím, že sa snažíme, ako sa len dá a s úsmevom na perách zmením tému. Čo ale odvetiť otcovi na to, keď sa ma vypytuje, dokedy mienim nosiť čiernu, to neviem nikdy. Povedať mu do očí, že dovtedy, kým sa s tým nevyrovnám, na to nemám odvahu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Milujem jeseň. Keď ľudia okolo mňa nevraživo zazerali na hmly, ja som sa škerila na celú ulicu. Každé ráno chodím na autobusovú zastávku okolo cintorína. Je to taká príjemná ulička. Z jednej strany rodinné domy, z druhej stromoradie a za ním miesto posledného odpočinku. V jedno také hmlisté ráno som si tú uličku musela normálne odfotiť. Padajúce lístie, prázdna cesta, podľa mňa to bolo krásne romanticky jesenné. Veď posúďte sami.

je trošku rozmazaná...
je trošku rozmazaná... 
zákutie obce
zákutie obce 


Lenka Kissová

Lenka Kissová

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  0x

volajú ma kissilen... Zoznam autorových rubrík:  ConyMoje spoločenské vyžitie100 Life clubSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu