reklama

Žena ako mobil

Už dávnejšie som na jednom českom fóre čítala článok, kde bola žena vo vzťahu s mužom prirovnaná k mobilnému telefónu. Čítanie to bolo zaujímavé a dosť som sa na tom pobavila, ale najviac ma zaujalo to, že so všetkým, čo autor napísal, som súhlasila. Napadlo ma, že sa o ten krátky fejtón neznámej redaktorky podelím:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

,,Vždy, keď medzi mužom a ženou začína vzťah, muž sa s nami hrá ako s jeho najobľúbenejšou hračkou. Skúša, čo sa stane, keď vás stisne tu alebo tam a či ste dostatočne reprezentatívny model. Chváli sa vami kamarátom, kupuje vám najrôznejšie príslušenstvo, ďalšie a ďalšie “obaly“ a vylepšenia. Ibaže po nejakej neurčitej dobe už nie sme také zaujímavé, nepredvádzame žiadne nové kúsky. Muž s nami rieši iba najnutnejšie hovory, občas nám napíše odkaz. Keď sa ozveme v nevhodnú chvíľu (napríklad pri prehliadaní nových modelov), utužene premýšľa, ako nás umlčať a schovať. Napriek tomu, že pred tým sa na nás usmial a nad ránom nás skontroloval, či sme stále na dosah, teraz nás na noc vypína alebo odkladá do vedľajšej miestnosti. Keď sa nám vybijú baterky, namiesto láskyplnej starostlivosti snami iba nahnevane zatrasie a zamrmle: ,,Zrovna teraz! Ty si teda vieš vybrať vhodný okamih! To mi snáď robíš naschvál!“ Občas si všimne naše nedostatky a rozčuľuje sa, že keby to vedel dopredu, nikdy by si nás nezaobstaral. Za nejaký čas príde na najhoršie – vymení nás za novší, ľahší, elegantnejší, luxusnejší model s vylepšeným dizajnom, viac funkciami a dlhšou výdržou. Je úplne jedno, či ide o použitý model z bazáru alebo o panenský tovar. Niektorí muži majú dokonca dva modely súčasne. Ten starší nechávajú doma a s novým sa chvália kamarátom. Po čase ale starší odložia.“ Ostala vo mne otázka, či aj niektoré ženy môže postihnúť osud ako staršie typy mobilných telefónov, že namiesto v bazáre sa ocitnú na skládke. A možno mobil nie je jediným zariadením, ku ktorému sa dajú nájsť také vystihujúce prirovnania. Počuli sme už predsa ženy, ktoré rozhnevane vykrikovali na svojich mužov: ,,Ja ti nebudem robiť práčku! Nie som chodiaci vysávač! Pripadám si tu iba ako kuchynský sporák!“ A možno na tom skutočne niečo bude, prečo by inak muži vedeli opraviť skoro každý domáci spotrebič?

Lenka Siváková

Lenka Siváková

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Saxofónový nadšenec, amatérsky fotograf, genetická slepá ulička. Zoznam autorových rubrík:  VzťahológiaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu