reklama

Práca na Linke detskej istoty- To len sedíš a zdvíhaš telefóny?

Na Linke detskej istoty pracujú desiatky vyškolených konzultantov. Sú to zaujímaví ľudia. Preto sme sa rozhodli nechať im voľné pero a vyjadriť, ako vnímajú svoju prácu. Toto je malá reflexia jednej z našich linkáčok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na úvod by som chcela spontánne vyjadriť hrdosť nad tým, že sa môžem označiť ako linkáčka. (Aj keď si teda myslím, že nijakú nadmernú schopnosť ani vedomosť nemám.) Byť linkáčkou so sebou nesie istý status, ktorý sa odzrkadlí v údive očí ľudí, ktorým na otázku, kde pracujem, odpoviem: „Vieš čo, na Linke detskej istoty.“ Keďže som dnes dostala milú úlohu napísať o tom, čo tu robím a ako to prežívam, rozhodla som sa to zhrnúť pomocou odpovedania na zvyčajné otázky, ktoré dostávam.

„A to ti tam stále volajú deti, ktoré sa chcú zabiť?“ (otázka sprevádzaná zníženým tónom hlasu)
Uf, našťastie to nie je časté. Keď mi volá smutné, sklamané alebo iným spôsobom nie-v-dobrej-nálade dieťa, cítim s ním a často to neberiem ľahko ani ja. Keby mi volali neustále potenciálni samovrahovia, napriek našej kvalitnej supervízii by som tak často do tejto práce nechodila.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„A to si sa tam ako dostala? Musela si študovať nejaké, telefonovanie?“
Robiť som začala po úžasnom výcviku, ktorý mi veľa dal a veľmi ma bavil! A pomohlo aj štúdium psychológie.

„A robia si z teba deti aj srandu niekedy?“
Že či! A nielen niekedy. My linkáčky a linkáči s týmito srandičkami zápasíme na každej šichte, ale musím uznať, že niekedy sa to deťom aj podarí a je to ozaj vtipné. Často krát si aj s takýmito srandistami a srandistkami nakoniec dobre pokecáme o dôležitých životných témach. A nakoniec niektoré veci naučia aj oni mňa.

„A neotravuje ťa to, stále riešiť problémy iných ľudí?“
Hm, priznávam sa, že aj keď študujem psychológiu, po mnohých riešených problémoch je to naozaj psychicky náročné riešiť s ľuďmi stále ďalšie a ďalšie. Ale robím to rada. A stáva sa aj, že si my linkáči po mnohých telefónnych hovoroch o všetkom a o ničom cynicky povieme, „Kiežby tak už niekto zavolal s nejakým ozajstným problémom :)“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„To akože len sedíš a zdvíhaš telefóny?“
Nie, niekoľkokrát za mesiac premenujem Linku detskej istoty na Konverzačné okienko detskej istoty a píšem si s deťmi cez internet. Ako napríklad práve teraz, kedy čakám, kým mi niekto napíše.

A čo by som ešte dodala? Možno to, že tu robím ten rok a pol (okrem detí) najmä vďaka úžasným spolupracovníkom a nadriadeným, ktorí tu rozdávajú milú atmošku, poznatky, postrehy, úsmevy a niekedy aj keksíky!

Pikoška na záver: V budove Linky detskej istoty všetci poctivo separujú odpad! Dobré, že?

(kvôli zásadám Linky musí ostať autor článku anonymný)

Ilustračná foto
Ilustračná foto (zdroj: Linka detskej istoty admin)

(ilustračná foto)

Linka Detskej Istoty

Linka Detskej Istoty

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

,,Dobrý deň, tu Linka detskej istoty. Ako ti môžem pomôcť?´´ Zoznam autorových rubrík:  Otvárač na témuLinkáčky a linkáčiVážna hraČaj s LDIDobrý deň, tu LDI

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu