reklama

HlaVačšZP v zmluvách klame a snaží sa nás podviesť !

Všeobecná zdravotná poisťovňa v zmluvách klame a snaží sa nás podviesť.  Optimistická správa, že sa  prezident SLK dohodol s riaditeľom VšZP Hlavačkom o navýšení kapitácie o + 6 Sk je zakalená tým, že riaditeľ Hlavačka to využil a - ako  to povedať(?), podvodne(?), alebo  so zlým úmyslom poškodiť lekárov v obchodných zmluvách(?), vsunul do dodatkov zmlúv článok 1., ktorý doslova hovorí toto:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)
HlaVačšZP
HlaVačšZP (zdroj: M.K.)

Ak ani jedna zmluvná strana najneskôr 28 dní pred skončením platnosti a účinnosti tejto zmluvy nedoručí druhej zmluvnej strane písomné oznámenie o tom, že nemá záujem na predĺžení zmluvného vzťahu, platnosť a účinnosť doterajšej zmluvy sa predlžuje o 12 mesiacov, a to aj opakovane"

 Normálnou rečou povedané, ak sa lekári nedokážu zorganizovať a nenájdu v sebe odvahu hromadne zmluvy vypovedať, tak doterajšie zmluvné podmienky s terajšími cenami zostanú zabetónované na niekoľko rokov. Čiže nebudú ani nové rokovania o cenách so zohľadnením navýšenia rozpočtu pre zdravotníctvo o 6 mld na rok 2007. Len ak by sme našli odvahu kolektívne tieto zmluvy vypovedať a aj sa dokázali zorganizovať. Čiže v tomto tkvie lišiactvo a podvod pána riaditeľa Hlavačku.

 Vtip je v tom, že lekári budú mať vždy záujem zmluvu vypovedať, pretože každý rok žiadajú navýšiť platby poisťovní minimálne o infláciu. Čiže ak by sa do zmluvy doplnil článok, že každý rok sa budú platby poisťovne automaticky navyšovať o % miery inflácie za predchádzajúci rok dalo by sa uvažovať o čestnom úmysle riaditeľa Hlavačku, ale nie takto.

 Pán riaditeľ Hlavačka bude trvať na takomto znení zmlúv a jeho pádnym argumentom bude, že keď už také množstvo zmlúv dal vytlačiť , minul papier a toner tlačiarne tak už tieto papiere sa nemôžu vyhodiť a treba ich podpísať. Moja argumentácia je taká, že ak pán riaditeľ Hlavačka klame a v dodatku zmluvy zavádza, že k dodatku dospeli zmluvné strany po vzájomnej dohode, pričom preukázateľne žiadne rokovanie, dohodovanie medzi zmluvnými stranami neboli, tak sa nejedná o zmluvu medzi dvomi obchodnými partnermi ale o diktát a akékoľvek náklady v súvislosti s týmto neštandardným postupom by mali byť pánovi riaditeľovi zosobnené. Čiže je kde vziať peniaze.

 Takýto arogantný postup pánovi riaditeľovi Hlavačkovi umožňuje:
1. Monopol VšZP
2. Žiaľ stále nie dostatočné právne vedomie lekárov, malá skúsenosť a prax v obchodných jednaniach a z toho vyplývajúce obavy a strach o budúcnosť našej krehkej finančnej situácie.
3. V nemalej miere to umožňuje mentálna a povahová úroveň „človeka" Hlavačku.
4. V nemalej miere to umožňujú aj plody pôsobenia exministra Zajaca, ktorý rozoštval verejnosť, občanov pacientov a poskytovateľov. V očiach verejnosti sme tí čo žijú zo šedej ekonomiky, ani verejnosť nechápe, že ak máme poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť musíme mať pokryté vo svojich vstupoch náklady.
 
Bod 2 je o nás, preto Vás vyzývam mobilizujte svoje právne vedomie a odvahu.

 Zmluvy v takomto znení nedoporučujem podpisovať. Koordinačná rada primárnej starostlivosti v súčasnosti konzultuje s právnikmi a bude o tomto poslednom kroku riaditeľa VšZP MUDr.Hlavačku, ktorý vyzerá ako pokus o podvod, o jednanie so zlým úmyslom poškodiť lekárov v obchodných zmluvách, rokovať na svojom zasadnutí v pondelok a doporučíme konkrétny postup www.vpl.sk.

Peter Lipták

Peter Lipták

Bloger 
  • Počet článkov:  67
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Som všeobecný praktik, lekár, pešiak medicíny. Vidím následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.A trpezlivo píšem bloky... Zoznam autorových rubrík:  RozprávkyNázoryEkonomika zdravotníctvaFotozamysleniaBáječnéZmenyPrevenciaZdravotné problémyHrozby

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu