reklama

Jednoducho Kiska

Kiska je podľa jednoduchej úvahy v pozemkoch vinný a prečo Fico vytiahol Kauzu Veľký Slavkov práve teraz.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Kiska si mal obstarať priľahlé pole 1,2 ha s cieľom, že neskôr by sa z toho mohla stať stavebná parcela za asi 1800 euro. Teda mal podnikateľský zámer, čiže nemal záujem na tom poli hospodáriť. Prečo si teda nešiel na družstvo vypýtať prenájom, pretože za štrnásť rokov už by sa mu asi polovica nákladov vrátila? V jeho postavení a peniazoch musí byť 1800 € ako vreckové, tak prečo sa toho nevzdá? V sobotu vyšiel článok, v ktorom sa hovorí, že ak počas desiatich rokov držal pozemok v dobrej viere, tak sa stáva vlastníkom. Vyplýva z toho iba jedno vysvetlenie. Kiska od začiatku vedel, že ten pozemok nepatrí predajcovi, pretože inak by si išiel vybaviť prenájom, ale keďže vedel, že by sa tak pôvodný vlastník dozvedel, že už mu pozemok nepatrí, tak by nenastala možnosť si pozemok privlastniť podľa platného zákona.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Povedzme, že Okresný súd, Krajský aj Najvyšší súd zabudne na teóriu otráveného stromu alebo ktorýkoľvek z týchto súdov si vyžiada stanovisko Ústavného súdu. Nepríde vám to ako konflikt záujmov? Čo ak Kiska nechce aby cca v roku 2019 bol Ústavný súd funkčný, keď príde na rad jeho kauza a v jedinom senáte bude sedieť sudkyňa Baricová, ktorá sa bude musieť namietnuť, pretože ju Kiska vymenoval?

U Kisku sa ukázala silná túžba vyhrať nad ostatnými nelegálnymi prostriedkami, pretože inak by si svojimi schopnosťami jednoducho neškrtol. Prvé, čo ho od začiatku zaujíma, je boj proti extrémizmu, ale zjavne ho zaujíma len nájsť spôsob ako zakryť svoju minulosť. Je to jeden najstarší nástroj prírody, strach, že bude odhalené, že nie je filantrop telom a dušou, ale z vypočítavosti a neochota ku stratám. Život mu dal šancu ukázať, či to s altruizmom myslí vážne. Mohol zahodiť všetky svoje majetky, miesto toho si vybral klasicky mlčky prizerať a súhlasiť s Robertom Ficom, výmenou za Kaliňákove kontakty v médiách a beztrestnosť za Dph-čkové podvody a podvod nielen v štádiu pokusu, ale dokonaný čin neoprávneného pýtania vratky, čo je iné ako len zapísanie faktúry do nákladov. Takéto niečo naopak vyžaduje znalosť a aktívnu činnosť. Keďže to takto urobil, tak to naznačuje úmysel, že časť svojej kampane chcel financovať z daní občanov. Najmä ak mu audit robil človek, ktorý sedel v dozornej rade známych nebankoviek. Teraz potom, čo Kiska obrátil kabát sa už ťažšie dozvieme, či mu neprešlo v minulosti viacej vratiek a občania mu nezaplatili celú kampaň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo vytiahol kauzu práve teraz, keď hrozí, že zo znechutenia z Andreja Kisku budú vo voľbách VÚC voliť miesto smerákov Kotlebovcov? Kiska totižto povie absolútne čokoľvek, čo mu napíšu na papier. Vráťme sa k voľbám na prezidenta. Jeden deň Kiska pohorel na otázke Kosovo načo sa Fico usmieval nad Kiskovou neznalosťou, prečo Slovensko nemôže súhlasiť s Kosovom. Kiska na druhý deň sa iba podivne snažil opraviť, ibaže nemal jasný postoj aký sa v tomto smere vzhľadom na historický kontext vyžaduje. Ficovi a spol. sa podarilo zrušiť Mečiarove amnestie aj keď vzhľadom na zmluvy, ktorými je Slovenská republika viazaná, úplne zbytočné. Počkal som si ako všetci budú písať o Katalánsku najmä ako sa Havran snažil ťahať diskusiu jedným smerom, dali v tomto Ficovi za pravdu. Potreboval aby Kiska nepovedal niečo nepatričné smerom k nezávislosti Katalánska, čím by otvoril otázku zrušenia Benešových dekrétov, či autonómiu južného Slovenska. Nepísal by som o tom, keby sám Kiska ako páchateľ neutiekol pri prvej príležitosti za Sorosom a v OSN nepredviedol alternatívny výklad histórie, ktorý sám kritizuje. Kriminalisti a tajné služby používajú túto metódu vyplašenia od dávnoveku. Fico má teraz viac než čo chcel, má druhého Gašparoviča, marionetu Kisku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A pán Sulík, to čo ste predviedol v HN televízii nestojí ani za osobitný blog. V každom prípade najlepším slovenským právoplatne zvoleným prezidentom zostáva Shuster.

ľubomír drinka

ľubomír drinka

Bloger 
  • Počet článkov:  82
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Ak je niekto jediný kto môže, tak musí.Ak môžete, tak píšte. Zoznam autorových rubrík:  Právomeranie rýchlostiobjektívna zodpovednosťSPPMeranie hmotnostiSúkromnéNezaradenéštatistika nehodovosti

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu