reklama

Čo vám média zamlčujú o globálnom otepľovaní

Krátky exkurz IPCC má jediný cieľ dokázať, že existuje globálneho otepľovanie a že je zaň zodpovedný človek, respektíve ľudská činnosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Už tu je porušený základný princíp vedeckého prístupu, pretože akékoľvek dôkazy, ktoré by narušovali dosiahnutie cieľa podliehajú autocenzúre a logicky, potom taký človek reaguje na kritiku zúrivo. Napriek tomu, IPCC došla k záveru, ktorý poznáme všetci klíma je vrtkavá nie je možné ju predvídať, ale keďže 6000 vedcov potrebuje sa nejak živiť a politici potrebujú prekrývať korupciu, to napríklad vyhlásil Frans Timmersman, že EU pred voľbami bude zakrývať vnútorné problémy masívnou propagandou, prišli s newspeekom klimatické zmeny a klimatická zmena.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Začnime tým ako funguje, pretože mechanizmus sa zahmlieva a väčšina si myslí, že vie čo je skleníkový efekt.

Je to mätúci termín, pretože CO2 má predstavovať sklo avšak zároveň v skleníku je to plyn, ktorý zvyšuje rast. Mňa zaujalo ako to, že CO2 na jednej strane prepúšťa svetlo a na druhej ho nemá neprepúšťať. Ono to tak nie je. V skleníku svetlo sa mení na teplo, a to je zachytené sklom tak aj čiastočne C02. Ani to sklo vlastne nezabráni úniku tepla vlastne iba spomaľuje únik. To je dôležitý poznatok, ktorý poznáme z termodynamického zákona že teplo vždy smeruje z teplejšej zóny do chladnejšej. Čiže z planéty teplo neustále uniká CO2 iba spomaľuje únik, čo znamená, že dni sú dlhšie teplejšie než by boli bez neho. Čiže rozhoduje tepelná kapacita.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

za prvé

Ibaže mňa zarazilo, že to predsa by sa rýchlo naplnilo teplom z prvých lúčov a ako by to mohlo fungovať ďalej? Zjednodušene povedané teplo je pohyb molekúl, a potom čo získa teplo, sa molekula excituje a začne sa hýbať a keďže nie je priestore sama, naráža do iných molekúl s ktorými si vymieňa pohybovú energiu, čím sa vlastne teplo šíri a je to vlastne podobný efekt ako difúzia, a tak získavajú teplo aj molekuly dusík N2 a kyslík O2, ktoré neabsorbujú infračervené lúče teplo.(Homonukleárne di-atomické molekuly, ako sú N2 a O2, nemajú dipólové momenty.) Pokračovanie na 

https://nezaujato.wordpress.com/2019/08/18/co-vam-media-zamlcuju-o-globalnom-oteplovani/

ľubomír drinka

ľubomír drinka

Bloger 
  • Počet článkov:  82
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Ak je niekto jediný kto môže, tak musí.Ak môžete, tak píšte. Zoznam autorových rubrík:  Právomeranie rýchlostiobjektívna zodpovednosťSPPMeranie hmotnostiSúkromnéNezaradenéštatistika nehodovosti

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu