Nátierka z pečenej maslovej tekvice

Letná nátierka s možnosťou doladenia príchute do rôznych odtieňov mlsného jazýčka.

Nátierka z pečenej maslovej tekvice
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tento čas milujem, čím som staršia tým viac. Keď vidíte ako vám pred očami rastie zelenina a nechce nič viac, len aby ste ju "občas" poliali. Prvou ligou sú určite tekvičky a cukety. Tie naozaj rastú "ako z vody".

Samozrejme príde čas, keď už idú každému na nervy, ani nemáte chuť nič vymýšľať, radšej ju darujete susede, alebo kamarátovi z mesta, len nech zmiznú. Ale ak záhradu nemáte, privítate aj takýto darček.

Ďalší náznak "ŽE STAČILO" načítate vtedy, keď na vás mužská časť osadenstva začne pozerať očným bielkom, to je jednoznačné znamenie, že s tým treba okamžite prestať a začať variť mäsité jedlo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnešná nátierka, ktorú vám chcem ukázať je dobrá možnosť, ako využiť tekvicu a celkom si ju neznechutiť. Skúsime maslovú, ale krásne to ide aj s Hokkaidom.

Skôr ako ju dostaneme do kuchyne, treba zabezpečiť, aby vôbec bola. O to sa nám už postarajú včielky, ak ich nemáme, pomôžeme si sami - stačí štetec, alebo vatová tyčinka.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Tekvicu očistíme, odzrnkujeme. Hokkaido zostáva aj so šupkou.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Pokrájame na kocky.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Pridáme olej, soľ, štipku korenia.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Pripravíme si bylinky a hlavne cesnak. Ten tomu všetkému pridá správny "šmrnc". Tekvice ako také nemajú príliš výraznú chuť, tak si ju vieme doladiť.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Dáme do rúry, pečieme na 180 stupňoch dvadsať minút. Po upečení necháme vychladnúť, najlepšie do ďalšieho dňa.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Pripravíme si bylinky, ja som použila len petržlenovú vňať a pažítku, kľudne skúste provensálske korenie, alebo to, čo vám chutí.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Ideme všetky pripravené suroviny rozmixovať, pridáme už len dve kopcovité lyžice kyslej smotany 14 - 16%, alebo môžete použiť aj nátierkové maslo.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Výsledkom by mala byť konzistenčne dobrá nátierka. Ak by nie, pridajte niektorú zo surovín podľa potreby.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

A máme hotovo.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

To vieš.....???

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)
Ľuboslava Šusteková

Ľuboslava Šusteková

Bloger 
  • Počet článkov:  78
  •  | 
  • Páči sa:  242x

Som človek stojaci nohami pevne na zemi, napriek tomu chcem byť natoľko naivná, aby som znovu a znovu uverila v spravodlivosť dnešného sveta. Zoznam autorových rubrík:  Podnikanie na SlovenskuSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

286 článkov
INESS

INESS

111 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu