Ľuboslava Šusteková
Hybaj na huby, nájdi si svoj hríb
"Už je to tady".... vlastne ešte nie .... treba chvíľu počkať ... raz to určite príde.
Som človek stojaci nohami pevne na zemi, napriek tomu chcem byť natoľko naivná, aby som znovu a znovu uverila v spravodlivosť dnešného sveta. Zoznam autorových rubrík: Podnikanie na Slovensku, Súkromné
"Už je to tady".... vlastne ešte nie .... treba chvíľu počkať ... raz to určite príde.
Letná nátierka s možnosťou doladenia príchute do rôznych odtieňov mlsného jazýčka.
Prázdniny sú v plnom prúde. Záhrada nás zásobuje svojimi darmi, tak nezostáva nič iné, len sa im trochu povenovať.
Návod, ako si pripraviť liečivý a chutný prieduškový čaj, ako spojiť príjemné s užitočným prechádzkou v prírode.
Krehká hranica, ktorá je momentálne testovaná transakčnou daňou. Odpoveď je jednoduchá, záleží na tom, kto sa pýta.
Je čas zabíjačiek, jaterničiek, podhrdliny, poďme si urobiť niečo nezdravé....
Muchotrávka červená, ako nevlastná sesternica hríba smrekového zaplavila náš lesný porast.
Tento zázrak prírody u nás v lese nenájdem, ale napriek tomu mi "pristál" v kuchyni
Endorfíny sme si nechali vyplaviť v lese, domov si prinesieme už len prácu, ale celkom príjemnú. Nebránim sa.
Nebaví ma plniť štátny rozpočet, keď vidím skupinu ľudí, ktorá cielene zneužíva moju solidaritu
Horúce leto ma presviedčalo, že tento rok huby neporastú a predsa, stalo sa.....
Inak povedané - miš-maš, zlátanina. Poďme sa zamotať do neporiadku a nesúladu, veď to sa dnes nosí, žijeme v tom.
Cibuľa nám tento rok vyrástla celkom rýchlo, tak to využime a skúsme si urobiť trochu slovenskej klasiky.
Prichádza sezóna tekvíc a cukiet, ktoré sa urodia aj v našich končinách, tak to poďme využiť a urobme si rýchlu letnú pochúťku.
Krúpna baba pre mňa znamená návrat do detstva, mladosti, recept mám od tety Marišky z Vŕšku, ktorá toto jedlo robievala dosť často.
Ak sa na to pozriem mojim pohľadom pozorovateľa, tak vzhľadom na momentálnu situáciu je sedem jednoznačne málo. Títo chlapci potrebujú viac.
Už vás niekto pozval na huspeninu? Že nie? Rozumiem, pozýva sa na zmrzlinu, na kávu, do kina, ale verte, že sa môže stať aj takéto.
Jeseň je ten najsprávnejší čas na to, aby sme si dopriali kačacie a husacie špeciality. Červená kapusta je zas prílohou, ktorá ideálne doplní chuť pečeného mäsa.
Nepodarený kovidový rok sa nám snaží teraz v novembri zaliečať hubárskými zážitkami, aby dohnal to, čo doteraz zanedbal. Ale je neskoro, hoci si pamätám na časy, keď sme našli huby aj v decembri.