Chutná nátierka v chladničke nie je nikdy na zahodenie. Táto oškvarková je barličkou istoty. Vydrží dostatočne dlho, neprekvapí vás žiadna nečakaná návšteva, buďte si isté, že poteší najmä mužskú časť osadenstva.
Netreba riešiť maslo, počkáme si na sľúbené zlacnenie, potom "možno" začne zdravá výživa. Dobre sa odkladá to, o čom tušíme, že by malo byť správne a hľadajú sa výhovorky, však?
Tak poďme na to.
Budeme potrebovať pečienku. Najčastejšie používam kuraciu, ale momentálne sa mi do mrazničky nasťahovalo teliatko a môžem povedať, že ani teľacia pečeň nesklamala.
"Osmahneme" na cibuľke a troške masti, alebo oleja necháme vychladnúť.

Ďalšie suroviny, ktoré budeme potrebovať :
samozrejme oškvarky, môžu v tomto prípade byť aj mastnejšie, nebude to protivné, nebojte sa toho,
uvarené vajcia na tvrdo / 2 - 3/,
cibuľa + cesnak / kľudne aj celú hlávku /,
pečienka,
1PL kečupu + 1 malá lyžička horčice,
soľ, korenie na dochutenie.

Suroviny pomelieme ma mäsovom mlynčeku. Ja mám klasický "rúčo". Gazdinky, ktoré správne čítajú priania svojich sponzorov a splnili si sen o moderne zariadenej kuchyni, si určite prácu uľahčia nejakým elektrickým pomocníkom.

Skrátka, treba to všetko pomlieť.

Dochutíme kečupom, horčicou.

Pridáme soľ, korenie, dobre premiešame.

Preložíme do menšej nádoby, dáme schladiť.

Môžeme papať.



Pomocník "vyoblizovaný" až poza uši. Dnes sa ušlo aj jemu.
