Šišky poznáme všetci. Fánky sú menej známe a pritom sú to len mladšie sestry šišiek. Že je tomu tak som sa presvedčila v sobotu, keď si na nich pochutnávali masky z fašiangového sprievodu. O zachovanie fašiangových tradícii sa u nás v dedine snaží hlavne mladá cháska požiarníkov, ktorá nás neobišla ani tento rok. Po fánkach sa len tak zaprášilo. Výborné, mňam, mňam... čo to je?
Robím ich raz za rok, presne pri tejto príležitosi. Recept, ktorý uvádzam hravo zvládnu aj mladé gazdinky, lebo budú mať istotu, že sa im nestane to, že cesto vo vnútri bude surové, alebo nedopečené. Prečo? Uvidíte...
Zamiesime si kysnuté cesto : 50 dkg polohrubej múky + kvasnice + štipka soli + cukor + dve žĺtka + 15dkg Hery + Rum, Um, alebo Tuzemák / nie všetko naraz, jedno, alebo druhé, přiměřeně/.







