reklama

Jedna forma lásky medzi kresťanmi je preukazovanie úcty!

“Jej deti vstávajú a chvália ju i jej manžel vstáva a zahŕňa ju chválou.” - Príslovia 31:28.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Kresťanský manžel musí preukazovať svojej manželke úctu. (1. Petra 3:7) Správať sa k niekomu s úctou znamená venovať mu mimoriadnu pozornosť a vážiť si ho. Napríklad manžel prejavuje úctu svojej manželke tak, že rešpektuje jej dôstojnosť. Neočakáva od nej viac, než zvládne. A v žiadnom prípade ju neporovnáva s inými ženami. Aké následky by mohlo mať takéto porovnávanie?

Manžel našej sestry Rosy, ktorý nie je Jehovovým svedkom, ju často porovnáva s inými ženami. Jeho kruté slová Rosu úplne obrali o sebadôveru. Hovorí: „Potrebujem byť neustále uisťovaná, že Jehova si ma cení.“ Naproti tomu kresťanský manžel preukazuje svojej manželke úctu. Vie, že to má veľký vplyv nielen na jeho vzťah k nej, ale aj na jeho vzťah k Jehovovi. Manžel, ktorý si váži svoju manželku, ju často chváli a uisťuje ju o svojej láske.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PS: Úcta k ľuďom všeobecne je forma lásky, ktorú Jehova Boh, a jeho syn, Ježiš Kristus neustále preukazujú všetkým Bohom stvoreným bytostiam, anjelom na nebi, ale aj ľuďom na Zemi! Ale hlavne pomazaným bratom Ježiša Krista a adoptovaným synom Jehovu Boha!

w21.07 22 ods. 7 – 8

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 516
  •  | 
  • Páči sa:  832x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu