Potom, ako som napísla môj prvý článok na blogu, rozhodla som sa, že zájdem na tržnicu a kúpim čerstvý slovenský karfiol, zemiačky, rajčiaky, papriku, uhorku a cibuľku.
Na tržnici bolo niekoľko predávajúcich, ale kupujúcich bola celá kopa. Odstála som si radu, a počas čakania som si spomenula na staré časy, keď sme pred Vianocami čakávali vo frontoch na prídelky pomarančov, mandariniek a banánov. Cítila som sa, akoby som sa preniesla 30 rokov späť.
Keď už som sa konečne dostala na radu, zostala som prekvapene stáť. Rajčiaky mäkké, paprika celá na koncoch odhnitá, uhorky akoby boli z gumy, a karfiol, na ktorom visel štítok akcia, bol za 1,30€. Povedala som si, teda dosť vysoká cena a keď som ho chytila do ruky uvidela som aký je celý napadnutý od maličkých čiernych mušiek. A tie zemiaky, veď to mi pripomínalo zemiaky, ktoré sme kedysi na dedine sadili do pôdy a na jeseň z nich vyrástli veľké nádherné zemiaky. Síce som si odstála takmer 15 minútovú radu, domov som odišla s prázdnymi rukami.
Až vtedy som si uvedomila, že ako sa všetci neustále sťažujeme na nekvalitné potraviny z reťacvo, kde je aspom cena primeraná kvalite. Ale ak už prídete na trh so zeleninou, kde uvádzajú, že ide o čerstvú zeleninu vypestovanú na Slovensku, tak potom naozaj neviem, kam už mám chodiť nakupovať. Pretože zaplatiť 3 € za kilo mäkkých rajčín je podľa mňa nehorázne!