reklama

Dno je miestom odrazu

„V ringu, alebo mimo neho nie je nič zlé na tom, keď ideš k zemi. Zlé je, keď tam ostaneš." (Muhammad Ali)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Čaro kníh, filmov, rozprávok či opier spočíva aj v tom, že ich dej sa nevlečie jednou rovinou, ale kolíše. Neraz je ako búrlivé more. Hrdinovia sú raz hore, raz dole, plačú, rehocú sa, hľadajú, strácajú. Ľudský život každého človeka je svojim spôsobom ako príbeh. Dnes je hladina nášho mora pokojná, zajtra nás vrhne kamsi na dno, no ak sa s tým popasujeme, za nejaké obdobie v našom živote opäť vyjde slnko a my si ho budeme môcť pokojne vychutnávať. Už dávno som si uvedomil, že dotyky s dnom patria k životu. Niekedy sú najlepšou cestou ako sa dostať „hore“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zlyhal Ti vzťah, cítiš sa akoby Ti niekto vytrhol zo srdca všetku lásku a rozprášil ju po špinavej zemi, na ktorej kľačíš a plačeš. Si na dne.

Vyhodili Ťa z práce, nečakane. Netušíš, ako splatíš dlhy, čo dáš deťom do úst, ako sa pozrieš partnerovi do očí. Prichádzaš o všetko, piješ a padáš na dno spoločnosti. Ocitáš sa na ulici.

To sú len dva z mnohých prípadov, kedy sa človek zrazu nájde na kolenách, porazený. Vzdáva to a nevie ísť ďalej. Sklamanie, vyčerpanosť, strata poslednej nádeje, ubúdanie viery – to všetko mu rozmetie jeho sny a túžby. Mnoho ľudí tu končí svoj život. Končia ho niekedy smrťou, ale neraz je to koniec aj zaživa, kedy ostávajú už len v stave živých mŕtvol, ich život stratí akýkoľvek zmysel.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Súčasná spoločnosť vychováva v nejednom prípade rozmaznaných, vierou slabých a ľahko potopiteľných jedincov. Dokážu bezchybne fungovať dlhé roky, avšak pri väčšom negatívnom zlome, kedy sa im všetko nečakane zosype ako domček zo slamiek, zlyhávajú.

Dnešný výrok odporúčam vylepiť si nad zrkadlo či na iné viditeľné miesto. Pripomína nám to, že tak ako v rozprávkach sa raz všetko na dobré obráti, tak i v živote je potrebné neprestať bojovať a docieliť si svoje šťastie.

Možno si môžeme vziať príklad od svetoznámeho „týpka“ z dejín, ktorý za nás niesol kríž, trpel pády, ponižovanie, no vydržal. Jemu podobných nájdeme v histórii neúrekom. Som presvedčený, že aj vo vašom okolí sa ich nájde dostatok. Učme sa od nich.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dno je miestom odrazu. Odtiaľ už šípka ukazuje len hore. Snaha, viera a nádej Vás tam vďačne dopravia.

„V ringu, alebo mimo neho nie je nič zlé na tom, keď ideš k zemi. Zlé je, keď tam ostaneš.“ (M.Ali)

Marcel Páleš

Marcel Páleš

Bloger 
  • Počet článkov:  152
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Okrem mnohého iného ma zaujímajú diskusie o zmysle života, rád presahujem hranice priemernosti, milujem čítanie kníh a tiež čítanie ľudí. Keďže rád nachádzam neobyčajné v obyčajnom, nájdete ma často strateného v pozorovaní kolobehu života. Soľou môjho života je umenie, korením priatelia a najsilnejšou prísadou nad všetko vyvýšená láska. Spomedzi priateľov si najviac cením Boha, preto mastretnete aj v božích chrámoch, kde vyhľadávam pokoj v duši. Zoznam autorových rubrík:  ZamysleniaŽivý pozdrav z MárniceIdúc ulicouCesta za zmyslom životaPrózaPoéziaSlová nad zrkadlomBohNočná návštevaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu