reklama

Tvoje sny neporastú bez teba

Každý deň je dostatočne dlhý na to, aby sme v ňom stihli nielen sucho presýpať myšlienky, ale v nich aj spomínať, uvažovať, tvoriť, no a takisto aj snívať. Myslím, že existujú dva typy ľudí: buď patríte k takým, ktorí sú otvorení akémukoľvek snívaniu a počas dňa sa neraz nájdu, ako snívajú o niečom príjemnom - no a tí druhí sa z rôznych dôvodov o snívanie nepokúšajú. Ja patrím všetkými desiatimi k tým prvým. I keď snívanie je ako lietanie - nikdy neviete, či vaše sny neprídu o krídla a neroztrieštia sa o skaly.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Denné sny a lietanie v oblakoch fantázie predstavujú mnohé výhody i nevýhody. Vďaka takýmto snom môžete v sebe polievať nádej v to, o čom snívate a pritiahnuť si to tak bližšie k realite, k uskutočneniu. Človek je predsa tým, čím ho robia jeho myšlienky. Teda ak o nejakom svojom sne neuvažujete, nevykresľujete si ho v sebe – nevyfarbujete ho do najkrajších podôb, vlastne v neho ani neveríte – je pravdepodobné, že toho sna sa nikdy nedotknete. Naopak, ak patríte k tým zdravým romantickým bláznom, ktorí svoje sny neustále zaobaľujú do fantázie, dávajú im krídla a každým dňom sýtia svoje myšlienky uvažovaním o priblížení svojho sna – je dosť možné, že váš sen raz prekročí hranice fantázie a stane sa skutočnosťou. Naivné? Už viem, že určite nie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pochopiteľne nestačí len snívať... Je to podobné ako so semienkom. Zasejete ho a ak z neho chcete mať raz v budúcnosti nádherný plod, mali by ste sa o jeho rast aj patrične starať. Niekedy to trvá nekonečné roky. Avšak splnené sny nie sú dažďom, ktorý nám z nebies padá do dlaní úplne zadarmo. Priťahujeme ich my, myšlienkami a konaním. Možno sa to nezdá, ale podstatnejšie ako to, že za svojim snom kráčate, je veriť, že ho dosiahnete. Totiž niekedy nevidíte cestu, ako by ste daný sen mohli raz docieliť, no ak v to veríte, cesta sa určite skôr či neskôr nájde.

Nevydarené sny nám utínajú krídla, na ktorých by mohli poletieť nové sny. Nie všetkým, ale nejednému človeku vie pár nevydarených snov znechutiť akékoľvek nasledujúce snívanie. Ak by som si mohol želať od nejakej zlatej rybky, pre mnohých ľudí by som vyprosil trpezlivosť a neoblomnú vieru. Neoblomnú aj vtedy, kedy ste sa tisíckrát sklamali a tisíckrát sa ešte aj sklamete. Pravdaže to sklamanie nie je ako mávnutie ruky, ale zanecháva vyhlodané jamy vo vnútri každého z nás. Skúsenosti nás ale majú robiť silnejšími.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podarilo sa vám už priviesť nejaké sny do cieľa a zhmotniť ich? Ak áno, bez ohľadu na to, či už to bolo niečo veľkolepé, alebo len nepatrné drobné, poznáte ten pocit víťazstva. Prehrávať vie každý chumaj, naučiť sa vyhrávať je avšak o niečo ťažšie. Držím vám palce. Tí malí škriatkovia – trpezlivosť, nekonečná viera, snaha a chuť – sú vám vždy pripravení pomôcť. Všetko začína v myšlienkach. Nech sa vám darí v zasievaní svojich snov a v ich raste.

„Aby sme dokázali veľké veci, musíme taktiež snívať, nielen konať, nielen plánovať, ale aj veriť.“ (Anatole France)

Marcel Páleš

Marcel Páleš

Bloger 
  • Počet článkov:  152
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Okrem mnohého iného ma zaujímajú diskusie o zmysle života, rád presahujem hranice priemernosti, milujem čítanie kníh a tiež čítanie ľudí. Keďže rád nachádzam neobyčajné v obyčajnom, nájdete ma často strateného v pozorovaní kolobehu života. Soľou môjho života je umenie, korením priatelia a najsilnejšou prísadou nad všetko vyvýšená láska. Spomedzi priateľov si najviac cením Boha, preto mastretnete aj v božích chrámoch, kde vyhľadávam pokoj v duši. Zoznam autorových rubrík:  ZamysleniaŽivý pozdrav z MárniceIdúc ulicouCesta za zmyslom životaPrózaPoéziaSlová nad zrkadlomBohNočná návštevaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu