reklama

Verba et facta

Tento článok je o tom, čo mnohí chalani snívajú. Aj ja by som raz chcel mať svoj malý - veľký bar. Ešte nemám dotiahnutú celkovú vizualizáciu, ale chcel by som, aby v ňom bolo veľa priestoru na všakovakú tvorbu mladých ľudí, ktorým by som nikdy nepovedal, že nehnevajte sa, ale máme nabitý program, nemôžeme Vás dnes, ani zajtra ani nikdy prezentovať. Rozpočet na eventy rôzneho druhu by bol nevyčerpateľný. Ľudia by tam chodili kvôli príjemnému personálu, ktorý by nebol dokonalý, ale o to viac by boli všetci sami sebou. Na stenách by nebola zmienka o tom, že naši ľudia majú za sebou milióny všakovakých kurzov správneho nalievania vín, výroby kvalitnej kávy. V nápojovom lístku by boli veci, ktoré všetci poznáme, žiadne faux-paux by nehrozilo, keby sme sa pozreli do neho a nedokázali si predstaviť čo sa za tým tajomným názvom skrýva.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Priestorové vybavenie si predstavujem, že by tam bolo dostatočne veľké pódium, umiestnené tak aby všetci mali dobrý výhľad na to čo sa práve na ňom odohráva. Nikto by nesedel nikomu chrbtom. Stoly by boli tak pre dvojice ako aj pre partiu ľudí. Personál by dbal na čistotu pohárov, stolov a nalievania nad čiarku na účet podniku. Nikdy by tam nechýbal peceň chleba, soľ, cibuľa a domáca bravčová masť, keby bol niekto hladný, alebo by nevládal sekundovať svojim rýchlejším kamarátom.

Mladí by sa tam učili ako byť zodpovední za seba a svojich kamarátov. V prípade pochybností by tam bol umiestnený veľký oznam, že ak nevieme odhadnúť vek konzumenta, nech nám láskavo dovolí nahliadnuť do jeho identifikačného preukazu. Slušnosť a poctivosť by bola nevyhnutná výbava tohto podniku. Ak by sa našim konzumentom páčil program, bez mihnutia oka by sme ho na druhý deň zopakovali. Zamestnanci by boli pyšní na to, že pracujú v tomto klube. Každý aj potencionálny provokatér by mal dvere zatvorené, resp. by mal iba jednu možnosť vyvolať akýkoľvek konflikt. Otváracie hodiny by boli prispôsobené klientele, kedy má na návštevu nášho podniku čas.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Všade by všetko zapáchalo súčasným mladým umením. Staré umenie by sme prenechali na kultúrne domy a športové arény. Tam patrí. A prave preto budem snívať ďalej aby moje verba sa stali facta. Jedného dňa...

Marek Duda

Marek Duda

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje životné heslo je: "Je mi jedno, či človek má 10 alebo 100 rokov, ak ma dokáže niečo naučiť som rád, že som ho spoznal." Človek po tridsiatke začne vnímať prostredie, v ktorom žije trochu ináč ako dovtedy. Preto sa zaujímam o komunálnu politiku a v tohtoročných komunálnych voľbách kandidujem na poslanca do Mestského zastupiteľstva v Poprade. Zoznam autorových rubrík:  UmenieSekretárŠpajzkaDivadelné pocityPráci česťSúkromnéNezaradenéEkohračkyGaléria (ne)slávnych umelcov

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu