reklama

Prepáčim, ale nezabudnem...

veľmi nerád píšem o svojich blízkych, ale niekedy to inak nejde iba sa nimi inšpirovať. V podstate toto heslo niektorých z nás sme si nevymysleli my, ale bolo tu s nami už odpradávna. Len taký malý príklad holokaust - židia nám prepáčili, ale vždy si pripomíname toto obdobie každým rokom a niekedy sa hanbím sám za svojich predkov, že práve Ja bývam v meste Poprad, odkiaľ vyšiel prvý transport židov do Osvienčimu. Niekedy prepáč nestačí, a zabúdať je nemožné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ak si máme pripomínať hrôzy vojny, tak v tom som presvedčený, že treba neustále robiť osvetu, čiže nezabúdať, aby sa už nikdy nič podobné nestalo. V podstate vojny na svete nikdy neskončili a nikdy ani neskončia. Lebo vždy tu bude niekto, komu sa niečo nepáči a chcel by to zmeniť a práve vojnový konflikt sa zdá ako tá najvhodnejšia alternatíva ovládnutia nálezísk ropy, zlata, striebra, drahokamov a iných motivujúcich činiteľov.Slovíčko prepáčim ale nezabudnem počúvam od malička od svojho otca, ktorý takto rieši niektoré rodinné spory, kedy sa mu zdá, že už tisíckrat odpustil aj zabudol, ale tentokrát to bolo naposledy. Minulého roku ked bol na tom zdravotne veľmi zle som si uvedomil, že človek ak raz odíde z tohto sveta nemal by odchádzať s vetou: odpúšťam ti ale nezabudnem ti to. O dva týždne má otec 70 rokov a stále tu ešte má čo odpúšťať a zabúdať. P.S.: Možno v tomto roku niečo ešte napíšem, ale nesľubujem. Asi na silvestra nejako vykúzlim nejakú štatistiku svojho osobného roku 2013. Verím, že sa všetci budeme mať lepšie ako tento rok. Ďakujem všetkým čitateľom môjho blogu, že máte tú trpezlivosť čítať o mojich nezodpovedaných otázkach a ako mi včera prečítala kamarátka, že "niekto hľadá odpovede na otázky a niekto hľadá otázky na odpovede"- citované z knižky XYZ-fakt si nepamätám.

Marek Duda

Marek Duda

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje životné heslo je: "Je mi jedno, či človek má 10 alebo 100 rokov, ak ma dokáže niečo naučiť som rád, že som ho spoznal." Človek po tridsiatke začne vnímať prostredie, v ktorom žije trochu ináč ako dovtedy. Preto sa zaujímam o komunálnu politiku a v tohtoročných komunálnych voľbách kandidujem na poslanca do Mestského zastupiteľstva v Poprade. Zoznam autorových rubrík:  UmenieSekretárŠpajzkaDivadelné pocityPráci česťSúkromnéNezaradenéEkohračkyGaléria (ne)slávnych umelcov

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu