reklama

Priestor na zabíjanie času ...

Nič ma nezastraší, ani vietor, čo prihnal husté mraky, lebo to bude iba okamih. Moja dôvera rastie, lebo viem, že za mrakmi je moje milované Slnko. (Zdenka Schelingová)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Prvé týždne prebehli v anglickom prostredí veľmi rýchlo. Dni boli všedné, až na pár výnimiek. Stretol som sa s pár známymi, riešil som otázku práce a snažil sa si zvykať na komunikáciu v cudzom jazyku. Nakoľko v práci začnem až v novom mesiaci, tak mám dostatok času na premýšľanie. Bohužiaľ, s nudne vlečucimi myšlienkami a minútami neprichádzalo nič, čo by stálo za zapísanie aspoň pár riadkov.

Moje kroky, však každý deň viedli na krásne miesto, v ktorom zakaždým zanechám pár hodín svojho života. Zabalím si jednu z mojich dýmok, tabak na ktorý mám chuť a knihu. Miestečko sa nachádza v nie práve malom parku a miestny ho nazývajú "Small Garden".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Túto "záhradu" oddeľuje od zvyšku parku živý plot v ktorom sú dve ťažké, kované brány. Chodníky tu budete hľadať darmo, no nahrádzajú ich vychodené pruhy v tráve, ktoré sú ohraničené nízkymi kríčkami. Najradšej sedím v najvzdialenejšom mieste od vchodu. Rozmanité, nízke trsy kvetín, strom, lavička a nespočetné množstvo drozdov, ktorí mi svojou spoločnosťou a spevom spríjemňujú čas.

Najčastejšie sem chodím večer. Minimálne množstvo ľudí, mierny vánok a tabakový dym miešajúci sa s orandžovou žiarou zapadajúceho slnka je ako z rozprávky, bez toho, aby som musel zbytočne preháňať.

Bez diskusie môžem prehlásiť, že by som dokázal opisovať toto epické prostredie aj širšie a krajšie, no predsa plánujem ešte napísať aspoň jednu - dve poviedky, ktoré sa budú odohrať v ňom a tak by bola škoda minúť všetky krásy a postrehy hneď na začiatok.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dúfam, že každý z Vás si našiel v živote prostredie, ktoré naň vplýva upokojujúco, či nadpozemsky a rád sa do neho zas a znova vracia... 

Pekný deň.

Marek Jánoš

Marek Jánoš

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Volám sa Marek, mám 20 rokov a svoj život sa snažím žiť naplno. Po strednej škole som si našiel ihneď prácu, osamostatnil sa od rodiny a začal sa vo voľnom čase vzdelávať v literatúre, písaní a histórií.V mojom živote je jednoznačný základ láska a opora. Rád posedím s kamarátmi pri nejakom zaujímavom dialógu, no pivko nesmie chýbať. To by bolo v rýchlosti z mojej strany asi všetko. Pekný deň. Zoznam autorových rubrík:  ZačiatokMoja tvorbaIné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu