reklama

Už len natrieť vlaky načerveno

Aby bola symbióza zachovaná, už chýba len vlaky natrieť na červeno. Nielen kvôli tým, čo to nechápu. Asi najčítanejšou a za dlhé roky najpríjemnejšou správou je „bezplatné“ cestovanie pre študentov a dôchodcov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Je to síce od nášho pána premiéra a jeho vlády pekné a hrdinské gesto, ale čo je v dnešnej dobe zadarmo?! Ak sa u nás aj niečo zníži (myslím ceny, určite nie nezamestnanosť), tak vždy musíme čakať reakciu na zvýšenie niečoho iného. Je to logika ekonomiky. Plusy a mínusy, príjmy a výdavky.

To, že chcú dopriať určitej skupine obyvateľov cestovanie zadarmo je síce pekné, ale nech mi nikto nehovorí, že tých 13 miliónov len tak pán minister našiel na chodníku, keď šiel ráno z obchodu. Každú chvíľu počúvame, ako a kde chýbajú peniaze a nie je na nič a z čoho. A to boli menšie sumy. Jednoducho pre nezníženie schodku v našom rozpočte treba určité opatrenia opačného charakteru ako toto rozhodnutie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nech si cestujú vybrané skupiny zadarmo, nepatrím ani do jednej. Študent už nie som a do dôchodku mám ešte ďaleko. Naše generácie veľmi ďaleko. Ale patrím do skupiny pracujúcich ľudí, ktorí tento „dar“ budú musieť časom aj nejako zaplatiť. Prípadné iné skupiny, ktorí tvoria hodnoty a vytvárajú pracovné miesta. Nuž, či to bolo dobré rozhodnutie, uvidíme časom. Zase u nás tiež nič dlho nevydrží. Ale idú voľby, takže prečo nie ?!

Každá líška si svoj chvost chváli, tak prečo nebyť prvým, kto zaviedol bezplatné cestovanie ... 

Marek Stanko

Marek Stanko

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  51x

Čo si myslím, to si myslím. A čo si myslíte vy, to si tiež myslite. Každý jeden je originál... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu