reklama

Intelektuálne zločiny.

Každý zločin je charakterizovaný porušením zákona, ktorý určuje o aký typ zločinnosti ide. Súdy potom na základe políciou zistených skutočnosti rozhodujú o výške trestu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Existujú však zločiny o ktorých nerozhodujú súdy a sú to zločiny intelektuálne. Ich dopad môže spôsobiť nezvratné škody vo vedomí ľudí. Dopúšťajú sa ich tzv. vedci, média, politici, duchovní vodcovia a všetci, ktorí ich v tom podporujú. Pred 2-3 generáciami rodina a spoločnosť budovala svoju životnú filozofiu na generáciami získanej kolektívnej múdrosti, že existuje trojrozmerná skutočnosť, Boh, človek a Satan. Ateisti, sekulárni humanisti vyznávajúci evolučný princíp ľudskej existencie, ovládli vedomie väčšej časti modernej spoločnosti jednorozmerným videním sveta. Človek stojí na najvyššom stupni evolučného vývoja a jeho ja s veškerými pocitmi lásky, hnevu, zmyslu pre krásu, hudbu, humor, so všetkými morálnymi i nemorálnymi vlastnosťami sú produktom hmotných potravín a chemických reakcií, ktoré prebiehajú v ľudskom tele. Dokonca i viera, že existuje nejaký Boh je len výplod nášho fyzického mozgu. Filozofický materializmus sa stal novým náboženstvom všetkým, ktorí odmietli Boha. Ako hlboko zasiahlo toto náboženstvo do vedomia našej generácie nám prezradí jej životný štýl. Zároveň potvrdzuje historickú skúsenosť, že úmerne s popieraním Krista rastie morálny úpadok spoločnosti, ktorý vedie k jej rozkladu. Generácia posledných 50-ich rokov dosiahla na úrovni vedecko-technického rozvoja významné úspechy. To utvrdzuje u nevedomých ľudí vedomie, že veda je všemocná. Keď bol ukončený genetický výskum DNA, STV priniesla túto informáciu s komentárom: Ukončený genetický výskum DNA sa svojím významom rovná objavu teórie evolúcie. Ak sa takáto nezmyselná informácia odvysiela vo verejnoprávnej televízii má to svoju váhu. Tých, ktorí odmietli Boha uisťuje, že ich pozícia v duchovnom ponímaní sveta je správna a tí, ktorí nemali vyhranený postoj v tejto oblasti sa začnú riadiť známym výrokom neodarwinistov: „Nemôžem prijať nič čo nemá vedecký základ.“

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ukončený genetický výskum ľudskej DNA je vedeckým dôkazom, že človek je Božím stvorením. Informácie zakódované v génoch DNA musel niekto vpísať a ten niekto nie je nejaká neznáma entita, či kozmická energia. Je to osobnosť všemohúceho a vševládneho Boha, ktorý sa nám dal poznať v Kristu Ježišovi, aby nikto nemal výhovorky, že Boha nepoznal. Biblia – Božie slovo, je miesto, kde sa môžeme stretnúť s živým Bohom.

Vedeckým dôkazom, ktorý zasadil smrtonosný úder teórii evolúcie je výskum genealógie DNA, ktorý vedie profesor A. Kljosov. Jeho výskum stojí na ekzaktnej vede, na úrovni organickej chémie, nie sú to dohady, alebo predpoklady, ale sú to skutočné výpočty mutácií v chromozómoch. Svojím výskumom dospel k záveru, že všetci ľudia sú geneticky i genealogicky príbuzní a všetci pochádzajú od jedného predka po mužskej i po ženskej línii. Biblia – Skutky 17/26: „On urobil z jednej krvi všetky pokolenia ľudské, aby obývali celý povrch zeme, stanovil určité časy a hranice ich prebývania.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Evoluční vedci tvrdia, že jaskynné maľby sú dielom neandertálcov, a človek má s nimi spoločného predka. Pri genealogickom výskume bolo dokázané, že chromozómy našich predkov nie sú kompatibilné s neandertálskymi ani so šimpanzami. Vedecký tím okolo prof. Kringsa ešte pred 20 rokmi dokázal, že genetická výbava človeka a neandertálca je odlišná. Celá vedecká obec súhlasila, že neandertálci nemajú priamy genealogický vzťah k ľuďom. Mnohým alternatívnym vedcom táto téma nedá spávať a tak vzniká veľa tzv. vedeckých článkov, ktoré majú hodnotu bulváru, ale získavajú granty, aby mohli obhajovať neobhájiteľné a spochybňovať nespochybniteľné. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V našom modernom svete, ktorý počíta s umelou inteligenciou jeho riadenia, prevláda názor, čo nie je vedecké to nemôžem prijať. Veda je dnes plná omylov, neistôt a podvodov. Najväčším podvodom, ktorý mal byť vedeckým dôkazom evolúcie bol Biogenetický zákon E. Haeckla. V školských učebniciach bol znázornený vývoj človeka v skrátenej forme cez všetky vývojové štádia. Koľko generácii ovplyvnil tento omyl? Biológ K. Voesse sa preslávil rodostromom života s prabunkou na počiatku. Nemecký mikrobiológ Stetner tvrdí, že prabunka nikdy neexistovala, život vraj vznikol v kolóniách pramikróbov. Všetky tieto teórie sú iba v rovine názorov a dávať im punc vedeckosti je nezmysel. Na začiatku 20. storočia vedci odmietli darwinizmus. Teória evolúcie bola v rozpore s dvoma termodynamickými zákonmi, ktoré riadia vo vesmíre všetky procesy fyzikálne, biologické i geologické. Neodarwinisti sa však nevzdávajú a pokusy oživiť ho pretrvávajú. Skutočná veda nikdy nie je v rozpore s Bibliou. Dr. Carlo Rubia so svojím tímom formuloval teóriu jednotného poľa-silnej sily a slabej sily, ktorou potvrdil, že existuje duchovný svet, ktorý je vo vnútri fyzického sveta, okolo neho aj nad ním. Za tento objav dostal v r.1984 Nobelovu cenu. Silná sila viaže častice v atómových jadrách všetkého fyzického. Táto sila udržuje fyzický vesmír a je to v súlade s výrokom Biblie. Boh nesie všetko slovom svojej moci. Žid. 1/3. Je teda vedecky dokázané, že Pán Ježiš po vzkriesení mohol prejsť cez zavreté dvere, pretože jeho duchovné telo bolo inej sily. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Veda nemôže dať odpoveď na mystérium života. Nemá odpovede na otázky života a smrti. Na tieto otázky dáva odpoveď Biblia. Ak nebudem hľadať odpovede tam, môže sa stať, že nadviažem kontakt s duchovnými mocnosťami, deštruktívnymi silami, ktoré sú v duchovnom svete. Ak sa necháme ovládať a viesť tým Zlým majstrovským géniom – nepriateľom Boha i ľudí, stratíme všetko čo nám Boh v Kristu daroval. 

Viera v Boha nie je záležitosť rozumu ale morálky. Táto viera vyžaduje od človeka, aby sa za svoje správanie, postoje a činy zodpovedal pred Najvyššou mocou a tou je BOH. Evolučná teória sa stala darom pre všetkých, ktorí odmietli Stvoriteľa. Ich bohom sa stal humanizmus. Evoluční humanisti tvrdia, že človek sa eticky vyvíja a zdokonaľuje stále k lepšiemu. Touto morálnou evolúciou sa svet stáva lepším aj bez pomoci Božských, absolútnych hodnôt. Otec humanistických etikov Julian Huxley sa domnieval, že z evolúcie sa dá vytvoriť nový ideový systém, ktorý nahradí kresťanskú etiku a vieru v Boha etikou humánnou. Podľa situácie v akej sa dnes nachádza svet, ktorý odmietol Boha zjaveného v Kristu Ježišovi, môžeme skonštatovať, že humanistická etika zlyhala. Boh nie je humanista. Mnohí ľudia, ktorí nepoznajú Boha Ho odsudzujú. Boh miluje svoje stvorenie bez výhrad. Nie je prijímačom osôb, nikomu nenadržiava. Jeho láska, Jeho milosť je tu pre každého človeka. Boh je však spravodlivý. ON je Bohom práva a spravodlivosti. Ak porušujeme Jeho právne predpisy, musíme si byť vedomí aj dôsledkov.

Je tragédiou, že mnohí ľudia si neuvedomujú, že život fyzickou smrťou nekončí, mení sa iba jeho forma. Kaz.1/7: Prach sa navráti do zeme, ako bol prv, ale duch sa vráti k Bohu, ktorý ho dal. Tí, ktorí v tomto svete uctievali Boha a žili v spoločenstve s Ježišom Kristom, prešli zo smrti do života, (Evanj. Jána 5/24) zostávajú pri Pánovi. Tí, ktorí svoj život prežili vo vzbure proti Bohu ich duch odchádza do podsvetia. Pán Ježiš hovorí: „Ja mám kľúče smrti a podsvetia“ ( pekla) (Zj. Jána 1/18). Tie kľúče, ktoré otvárajú nebo je Evanj. Kristovo. Tí, ktorí ho neprijali čakajú v pekle na posledný súd. Nevedomosť, pýcha a túžba človeka byť sám sebe bohom majú tragické dôsledky, pretože v tomto stave človek už nemôže nič zmeniť. Ak žiješ bez Boha, čaká ťa „večné zahynutie od tváre Pánovej a od slávy Jeho moci“ (2.Tesal.1/9). Kým žiješ v tele môžeš to zmeniť. Ešte je čas milosti, Evanjelium Ježiša Krista (pravé plné evanjelium) ti otvorí nebo. Náš nebeský Otec, ktorý nám v Kristu Ježišovi dokázal akou bezvýhradnou láskou miluje svoje stvorenstvo, čaká na tvoje rozhodnutie, aby ti v Kristu daroval večný život.

Ak nehovoríme ľuďom pravdu, ktorá oslobodzuje od všetkých nánosov rôznych filozofii, rôznych náboženských prúdov, ale práve naopak tvrdíme,že absolútna pravda neexistuje, sme slobodní ľudia a máme právo sa slobodne rozhodnúť čomu, alebo komu budeme veriť, dopúšťame sa zločinu, ktorého dôsledky budeme znášať.

Boh nás stvoril ako slobodné bytosti. Rešpektuje naše rozhodnutie. Nikomu nič nevnucuje. 5.Mojž. 30/19: „Predložil som ti život i smrť, požehnanie i kliatbu.“ V 28. kapitole nás Boh informuje aké sú podmienky požehnania a aké sú dôsledky kliatby. Máme možnosť voľby a slobodného rozhodnutia. Boh nám však radí: VYBER SI ŽIVOT, ABY SI ZOSTAL ŽIVÝ TY I TVOJE POTOMSTVO.

Použitý materiál: Padlí bohovia, Dr.Aril Edvardsen

 Pôvod Slovanov, Prof. Anatolij Kljosov

 Genealógia DNA 

 Evanjelická Biblia

Mária Lichvárová

Mária Lichvárová

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som učiteľkou základnej školy v dôchodku. Venujem sa histórii, zaujímam sa o politické dianie v spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu