reklama

Kohút

Keď som si zalial posledný vifon, napadlo ma, že je čas aby som si uvaril poriadnu polievku. Pozrel som do chladničky na neviditeľnú spomienku, na dovolenku v tatrách. Ležali tam párky, náhodní diétny turisti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Na trhu mali všeličo a ponúkali to rôznym spôsobom. Napríklad, vajcia predával muž oblečený v kroji, to ma oslovilo. Prešiel som vedľa zeleniny a zamieril k mäsu. Stála tam pani s malým chlapcom a predavač ju obsluhoval. Núkal ďalší tovar, opisoval chute hotových pokrmov, farby, vône. Verbálne útočil priamo na peňaženku. Aby odľahčil, pridal príbeh zo života s mäsom. Bolo to pôsobivé.

Ja som sa zapozeral na sliepku, ktorá tam ležala v chlade a nebolo to preto, že bola bez peria. Ale preto, že sliepka bola presne to čo som potreboval. Premeriaval som ju, či sa mi zmestí do hrnca. Vtom si ma všimol predavač, medzi tým ako kládol tovar pred pani, oslovil ma. Mladý pánko, dobrá voľba, kohút ako pre vás. Na polievku… Zasnené oči, úsmev na mňa, úsmev na pani.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pozrel som sa ešte raz na tú sliepku. Kohúta som už videl veľa krát, takto bez peria, vo verzii nudista. Ale veď to je sliepka, povedal som pokojne. Predavač pozrel na mňa. Nozdry nabrali veľké množstvo vzduchu. Zobral tú sliepku z chladu a dal mi ju bližšie k tvári. Ukazoval, opisoval, dokonca sa pokúsil postaviť to zviera na nohy, aby dokázal.

Pani sa prizerala a chlapec tiež. V škole sa už mnohé naučil a preto v sekunde ticha, keď sa predavač nadýchol, povedal. Ak by to bol kohút, musel by predsa mať… Mama ho zastavila prísnym pohľadom, až sčervenela v tvári, čo to dieťa vysloví. Chlapec na chvíľu stratil odvahu, traja dospelí na neho mlčky pozerali. Musel by mať na hlave veľký hrebeň, mami. Dopovedal chlapec takmer potichu.

Marian Baran

Marian Baran

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  660
  •  | 
  • Páči sa:  437x

mám rád červenú farbu a na raňajky pohár mlieka Zoznam autorových rubrík:  OsobnéOdpočutéOdkazyNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu