reklama

Vodojem

Jedno ráno som sedel v kuchyni a premýšľal, že doraňajkujem ľavou rukou, aby som hneď zrána spravil niečo zásadne. Nápad sa mi celkom páčil, ruky som si vymenil a oblízal som si prsty.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Zrazu som zreteľne počul kvapkanie tekutiny, to spoznám hneď, kameň kvapká inak. Prvé ma napadlo, že ma volá toaleta na intímne radovánky svojským spôsobom, aby som jej rozoberaním a skladaním strávil celé dopoludnie a odhalil pôvod vábenia celkom rozrušeným spôsobom. Ako insitný znalec panelákových zvukov som tiež zvažoval, či si to len suseda nekvapká na lyžicu liek. Ale dvadsaťpäť kvapiek to nebolo.

Neodolal som a zašiel pozrieť na toaletu. Po stenách stekala voda v niekoľkých prameňoch a zo stropu padali veľké kvapky na zem. Niektoré mi padli na hlavu, bolo to osviežujúce, atmosféra ako v jaskyni. Voda zadarmo, napadlo ma ako prvé a celkom som sa potešil tomu bonusu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Logicky som sa vyviezol o poschodie vyššie a zazvonil susedovi nado mnou, budil rozospatý dojem. Keď som mu opísal jaskynný stav ktorý prežívam, opýtal sa; A ste si istý? Povedal som mu, že som a poprosil ho či by sa nepozrel. Lakonicky skonštatoval, že u neho je všetko v poriadku. Viete, nemôžete len tak niekomu vstúpiť do bytu a omakať mu trubky či nie sú mokré. Nepatrí sa niekomu tlačiť do bytu, keď si to neželá, ani vtedy keď po byte chodíte s dáždnikom, na nohách obuté gumáky. A ste si istý? Opýtal som sa cez štrbinu odchýlených dverí.

Musí to byť zázrak, keď voda tečie z nikade. Pramienky vody vymyli farbu zo steny a vznikli úchvatné obrazy. Toaleta sa premenila na jedno skvostné umelecké dielo so sympatickým akustickým rámom. Štetec vody je zručný básnik s dôsledným prejavom. Po niekoľkých hodinách voda prestala pracovať. Suseda si nakvapkala na lyžicu dvadsať päť kvapiek lieku a sused hrešil syna, že nedal hadicu z pračky do vane. Otec možno prchký, syn zábudlivý ale umelecké vlohy má určite.

Marian Baran

Marian Baran

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  660
  •  | 
  • Páči sa:  437x

mám rád červenú farbu a na raňajky pohár mlieka Zoznam autorových rubrík:  OsobnéOdpočutéOdkazyNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu