Tí, čo jedia mäso, súvraj takí a ešte takí (už si presne nepamätám,lebo to bolo dávno ) a ešte že nemajú pevnúvôľu....Čo si budem nahovárať, má pravdu. Nievšak v súvislosti s mäsom.
Za všetko môže Vlado M.
Bol som vegetariána už nie som. Za všetko môže Vlado M. V časoch svojejnajväčšej slávy sa tento„otec národaslovenského“ rozhodol spojiť oslavy Nového roku soslavou vzniku SR. V praxi to vyzeralo tak, že sa na námestiachrozdávali klobásy a víno. Na túto jehoakciu sme sa poskladali samozrejme my všetci. Vychádzalo topribližne 5 korún na jedného človeka vrátanebatoliat a dôchodcov. Nie som lakomec, ale nevidel som dôvod,prečo by mal niekto cudzí prežrať 20 korún, ktorépatrili našej rodine, a to som ešte nerátal babku a dedka.Otočil som sa 4 krát a v tej chvíli som svegetariánstvom skončil.
To je ako v tom starom vtipe:
70 ročný muž sa chválikamarátom: „Ja ešte mám nejakú túvýdrž. Móžem sexuvať aj 4 x mesačne“
80 ročný vraví: „To jeništ, ja móžem aj 4 x týždenne“
90 ročný sa pridá avraví: „ Ja móžem, kedy scem, ale nescem. „
Kedykoľvek môžem s mäsomseknúť, ale nechcem. Po prvé mi to chutí a podruhé fyzicky pracujem. Dva dni po sebe som rýľoval.Prvý deň som tri hodiny pred rýľovaním zjedolmäsový obed a druhý deň hodinu pred prácouobed zo sóje. Prvý deň som bez problémovvydržal do večera, druhý deň som bol po hodine hladný.
Zaujímalo by ma, či máBukovský okrem štatistík, ktoré hovoria oškodlivosti mäsa aj nejaké štatistiky o tom, koľkodrevorubačov, murárov či tesárov si berie na desiatu,prípadne obed, zeleninový šalát, aby vydržalicelý deň tvrdo pracovať.O pozitívnych účinkochzeleniny tak môže rozprávať akurát sekretárkam.
„ Najlepšia zelenina je domácaklobása,“ vravel môjznámy.
Zostanem zatiaľ pri tom a začnem sBukowskim. Bukovského prenechám iným.