reklama

Covid potvrdili už aj pri jeleňoch

Čaká nás totálny lockdown? V hre je aj zákaz vychádzok do prírody

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Nedávne informácie sú znepokojivé, nákazu koronavírusom objavili už aj pri prvých jeleňoch. Mutácia, ktorú nazvali zoomikron, rúca všetky plány na uvoľnenejší režim. Ak ste doteraz mohli voľne pobehovať po lese a vo veľkom šíriť hnusobu, od pondelka 18.1. sa to má všetko zmeniť.

Kompetentní robia všetko pre to, aby šírenie tohto nového variantu ak nie zastavili, tak aspoň pribrzdili. V hre je vybudovanie MOMiek do všetkých exponovaných dolín a turistických oblastí, všade tam, kde je veľká šanca stretnutia človeka so zverou. Miesta, ktoré doteraz slúžili ako predajne lístkov a vstupeniek do údolí, roklín a na lanovky, sa premenia na odberné testovacie miesta. V spolupráci s ochranármi a poľovníkmi sa bude súčasne strieľať, odchytávať a testovať zver, ktorá bude mať odvahu priblížiť sa k ľudským obydliam.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Firma Pfizer/BioNTech oznámila, že prvé zvieracie vakcíny na mutáciu zoomikron už distribuovala na Slovensko. Minister financií navyše začal rokovať s ruským výrobcom vakcín o ďalších dodávkach, lebo, ako sám tvrdí: "Keď sme prežili Hirošimu, prežijeme aj Nagasaki. A pokojne to môže byť aj Sputnik, jelene nepotrebujú cestovať do Ománu." Okrem rokovaní s ruskou stranou poveril ministra hospodárstva nákupom ďalších vakcín, ktorými by mohli jelene očkovať.

Minister hospodárstva síce súhlasí, ale spolu s najmenšou, fakticky už neexistujúcou koaličnou stranou žiada nakúpiť vakcín oveľa viac, keďže plánuje dať šancu všetkým zvieratám a zrovnoprávniť ich s ľuďmi. Nielen jeleňom, ale aj čerstvo zobúdzajúcim sa medveďom, a hlavne diviakom. Ako sami tvrdia: "Ľudia sú fakticky svine, preto neexistuje žiadny pádny dôvod, prečo by sa na tieto zvieratá malo zabúdať." Dokonca sľubuje, že zaočkovaným zvieratám bude umožnené dostať sa do senníkov a všetkých lesných kŕmidiel, a to ihneď po prvej dávke.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Situácia je naozaj vážna. Ak si chcete teda ešte užiť čerstvý vzduch, máte na to zrejme posledný víkend.

Marian Letko

Marian Letko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  249
  •  | 
  • Páči sa:  2 377x

Život je nekompromisný, splní nám obavy i sny. Tak pozor na to čo chceme, lebo tu kašu si zjeme. (HzM) Ya BastaVytvorte si svoju vizitku Zoznam autorových rubrík:  FikciašportFotocestou necestoustava sahlboke uvahySvet podľa MaroškapolitikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu