reklama

Smiech nie je hriech

Zobudili ste sa dnes s dobrou alebo zlou náladou?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

-Dzedko, dze máte zuby?

-Bolely ma, tak som si ích dál v kúpelne do hrnčeka.

-Potom mi móžete podržat jabĺčko, lebo si potrebujem utáhnut šnórky na teniskách.

Dobrý vtip, aj keď je krátky, urobí dobrú náladu na celý deň. Dalo by sa povedať, že aj opak je pravdou. Ak vám niekto pokazí náladu ráno, pokazí vám ju tiež na celý deň .

Samozrejme, najlepšie je začať deň v dobrej nálade. Mne sa však páči, keď dokáže byť človek nad vecou a zlý dialóg sa snaží humorom zvrátiť. U nás, jedna suseda nadávala mužovi hneď z rána. Jej monológ sa niesol ponad ploty na všetky strany. Sused bol dlho ticho, no nakoniec pokojným hlasom svoju ženu prerušil.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

- Očúvaj ma, stará! Budeš mi ešče dĺho nadávat, alebo sa už móžem ít obesit?

- Že móžeš takú somarinu tresknut? Gdo ci povedzél, že scem, aby si sa obesíl? Já len scem, aby si sa polepšíl.

- Polepšíl? Šak já ca len preto jedujem, aby mi nezačala okolo hlavy svatožára svícit . Víš si predstavit, čo by ludé na to povedzely, keby zme išly spolu do kostela a zatát, čo já by som mál na hlave svatožáru, tebe by vytŕčaly z hlavy rohy?

-Víš čo? Ic račšik na žihlavu, nech ca chvílu nevidzím!

-Idem, ale už sa nevrácim, leda by boly k obedu lokše.

-A jaké sceš?

-Tri tvarohové, tri makové a tri orechové, ale šecký dobre omascené.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

-No dobre, já si dám tri zásmaškové, tri marmeládové a tri holé. A idz už, idz, nech ma nezdržuješ. Za hodzinu nech si spátky! Né aby si sa tam vešál na nejakú vrbu. Móhol by si spadnut do potoka a ból by si ludom len na smích... 

Ja vám radím, nenechajte si ničím a nikým pokaziť dobrú náladu. Radosť a smiech nech sa vám prenášajú zo života až do snov.

Marián Minárik-Častovský

Marián Minárik-Častovský

Bloger 
  • Počet článkov:  279
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Narodil som sa 25.marca 1939 v Častej ako večný optimista. Hoci som len obyčajný smrteľník, páči sa mi to, čo pánu Bohu: rastliny, kvetiny, zvieratá, ryby, vtáky, ľudia, lúky, stromy, zem, skaly, hory, oblaky, hviezdy, mesiac, slnko, voda, vzduch... Ja viem, je toho veľa, ale takí sme už my – optimisti. Zo všetkého však najkrajšia je žena. Tá sa pánu Bohu podarila k jeho vrcholnej spokojnosti. Potom už prestal tvoriť, celú nedeľu odpočíval a kochal sa pohľadom na jej krásu..... Zoznam autorových rubrík:  Historky spod Častovskej vežePoviedkyMoja poéziaÚvahySpomienkyMyšlienkyNedeľná chvíľka poézieNapadlo miMinipríbehyMoja rodná ČastáNeznáme objektyPríbeh s fotografiamiVýpisky z k níhŠperkyZ ciest po zemskej guliSpravodajstvo pod čiarou

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu