reklama

Preteky s časom

Tiež máte problémy s časom?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Och, ako ťažko sa dobieha čas. Neviem, prečo predo mnou uteká. Veď v mojom veku by som čas ani naháňať nemal. Prečo? Načo? Je ako had, čo sa popri mne plazí takou rýchlosťou, že nestíham zaregistrovať, kde má hlavu. Našťastie, keď sa obzriem, nevidím ani jeho koniec. No, ak by mi odbehol chvost času, bolo by zle. To by sa pre mňa čas zastavil navždy. Asi by sa mi to nepáčilo.  

Keby nebolo času, celý vesmír by sa premenil na malý bod s absolútnou nulovou teplotou - mínus 292°C (správne je to 273,16°C - viď diskusiu). Bola by v ňom zhromaždená všetka tma vesmíru. Uprostred toho bodu, uprostred tmy by som bol ja. A možno aj vy! Boli by sme na seba natlačení ako sardinky, no necítili by sme žiadne teplo ani chlad, necítili by sme lásku ani nenávisť, nevnímali by sme čas..  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Všetko teplo, svetlo, láska i čas by boli sústredené v druhom bode. V ňom by bol Boh sám, sklamaný našou neschopnosťou využívať dobrodenie tepla, lásky a času.  

Veru, večnosť bude potom trvať, kým Boh prekoná svoje sklamanie nad nami. Verím však, že čas ho nakoniec presvedčí, že by nám - ľuďom mal dať novú šancu. Určite na nás niečo zmení. Nemalo by cenu, aby nás stvoril takými, akými sme boli doteraz..  

Ak by som však mohol Stvoriteľa poprosiť, zažiadal by som ho, aby nás opäť stvoril na svoju podobu a nech nám nezoberie slobodnú vôľu... A ešte niečo: ak nás už stvorí na svoju podobu a ponechá nám slobodnú vôľu, nech nezabudne stvoriť ešte aj krásne a múdre ženy..

SkryťVypnúť reklamu
reklama

.

Marián Minárik-Častovský

Marián Minárik-Častovský

Bloger 
  • Počet článkov:  279
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Narodil som sa 25.marca 1939 v Častej ako večný optimista. Hoci som len obyčajný smrteľník, páči sa mi to, čo pánu Bohu: rastliny, kvetiny, zvieratá, ryby, vtáky, ľudia, lúky, stromy, zem, skaly, hory, oblaky, hviezdy, mesiac, slnko, voda, vzduch... Ja viem, je toho veľa, ale takí sme už my – optimisti. Zo všetkého však najkrajšia je žena. Tá sa pánu Bohu podarila k jeho vrcholnej spokojnosti. Potom už prestal tvoriť, celú nedeľu odpočíval a kochal sa pohľadom na jej krásu..... Zoznam autorových rubrík:  Historky spod Častovskej vežePoviedkyMoja poéziaÚvahySpomienkyMyšlienkyNedeľná chvíľka poézieNapadlo miMinipríbehyMoja rodná ČastáNeznáme objektyPríbeh s fotografiamiVýpisky z k níhŠperkyZ ciest po zemskej guliSpravodajstvo pod čiarou

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu