reklama

Ready to go!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Zbúral mi všetko. Moje sny, nenávisť, predstavy o priateľstve dokonca aj o láske. Zničil to tak, akoby to všetko, čo som mala bolo len mestečko z kariet. Cítila som sa, akoby som doteraz ani nežila. Akoby som len bezcieľne blúdila a hľadala svoje miesto. Aby som sa dostala k nemu, musela som robiť zlé veci. Cítila som chlad väzenskej cely, ako na mňa číha. Klamstvá, podvody a faloš patrili na denný poriadok, len aby som bola aspoň na chvíľu s ním. Teraz už viem, že to bolo na niečo dobré. Viem, že som nestratila seba, naopak, znova som prišla na to, kto som. Ukázalo sa, kto je pravý priateľ a kto podlá krysa, komu sa dá veriť a komu nie. Vynaliezavosť a rýchle sa zorientovanie nad vecou mi častokrát pomohli. Aj keď som videla, ako ľudia po mojom boku trpia, ba dokonca som cítila ich bolesť, neprestala som v tom, čo som robila. Neprestala som byť mrchou číslo jedna. Bola som opovrhnutia hodná. No tí najlepší boli so mnou až do úplného konca. Ostatní to buď priveľmi rýchlo vzdali alebo sa pretvarovali až príliš. Dospela som k záveru, že nemôžem nikomu veriť, dokonca ani sama sebe. No neprekážalo mi to. Zvykla som si na to a rovnako rýchlo som o svojej hranej pravde presviedčala iných. Je zvláštne, koľko ľudí sa dokáže namotať na klamstvá len preto, že znejú pekne. Ľudia sú povrchní a ľahko sa s nimi manipuluje. Dajte im obal od čokolády a oni uveria, že je cennejší, ako samotná čokoláda. Nezáleží na tom, čo dostanú, záleží na tom, ako im to dokážete podať. A to som sa naučila rýchlo a dosť výrazne som to využívala. Keď som začala vyzerať podozrivo, nechala som na chvíľu na vrchu niekoho iného. Nie však natoľko, aby sa stihol ohriať a zistiť, ako veci fungujú. A tak to ide až doteraz. Som zákerná mrcha a veľa ľudí sa s tým nedokázalo vyrovnať. Opustili ma a teraz sa tvária, akoby ma nepoznali. Ale to je v poriadku. Aspoň viem, kto je aký v skutočnosti. Ľudí dokážem odhadnúť rýchlo. Nielen ich správanie, ale aj to, o čo im naozaj ide. Je to dar a prekliatie zároveň. Nikdy totiž nemôžem byť úplne otvorená k tým, na ktorých mi ešte záleží. Verte mi, neostalo ich veľa, pretože čas je mocný pán a mne ukazuje veľa vecí dopredu. Preto som sa niektorých vzdala skôr, než mohli niečo pokaziť. Je pravda, že mnou teraz opovrhujú, nenávidia ma. Ale to je dobré. Takto je to lepšie a aspoň môžu varovať ostatných pred mojou krutosťou. Áno, som krutá a často krát bezcitná. Nie však kvôli tomu, že mi na nikom nezáleží, práve naopak. Záleží mi na niekoľkých ľuďoch až priveľmi a na ich ochranu použijem akékoľvek prostriedky. Nebojím sa ničoho, už nie. Život ma totiž naučil, že strach nie je nič viac ako tichý hlas v hlave, ktorý sa mi snaží vnucovať dobro. Lenže ja nie som dobrá. Preto niečo, ako je strach už viac nepoznám.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Niektorí ľudia hovoria, že som sa za ten čas zmenila. No skôr som sa len prispôsobila situácii. Vtipné však je, že aj napriek tomu, že som ako ľadová kráľovná a ničím všetko a všetkých naokolo, stále dokážem milovať. A v podstate to všetko robím kvôli nemu. Celý môj obranný mechanizmus je založený na tom, aby bol v poriadku práve on. Aby bol šťastný s kýmkoľvek a kedykoľvek aj keby ma to malo zabiť. A práve toto nazývam láskou. Byť ochotný urobiť čokoľvek, dokonca aj zomrieť, len aby milovaná osoba bola šťastná. No aj tak je to len hra osudu. A mám len dve možnosti: buď prežijem alebo zomriem nenávidená. A ja som sa rozhodla prežiť aj napriek všetkému, čo pri tom stratím. Strmhlav sa rútim do niečoho, čo nemá cenu, nebude fungovať a ani nedáva zmysel. No aj napriek tomu všetkému stále dúfam. A vieš ty čo život? I´m ready to go!

Marianna Bujňáková

Marianna Bujňáková

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Marianna Bujňáková Voľnočasové písanie krátkych príbehov, ktorých nikdy nie je dosť. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu