reklama

Pravá láska

V poslednej dobe sa zamýšľam nad tým, prečo niektorí ľudia nedokážu nájsť pravú lásku. Je chyba v nás, v našom životnom štýle alebo sú zárodky už v detstve? Ak sa spýtate mladých ľudí čo je pre nich prioritou v živote, povedia vám, že láska. Ale je to skutočne tak? Po skončení strednej školy sa väčšia časť mladých vyberie na vysokú školu. Tam stretávajú svoje dlhodobé ale aj krátkodobé lásky. Niektorí zostanú spolu na celý žvot, ale iní sa rozhodnú pre slobodu. Dnes si každý povie, že do dovŕšenia tridsiateho roku života je stále dosť času. Po skončení školy sa vrhnú na kariéru a užívajú si mladický život. Keď príde čas vhodný na usadenie sa zistia, že nie je s kým. Čo nás vedie takto konať? Je to skutočne dnešná doba, hon za peniazmi, úspechom alebo strach zo zodpovednosti? Nájsť správneho partnera je nielen o šťastí, ale aj o vlastých ústupkoch a prispôsobeniu sa. Vzťah nie je o našich prioritách, ale aj o prioritách toho druhého, o akceptovaní našich osobností, pováh a túžob."Láska začína tam, kde sme schopní prestať myslieť na seba a ochotní vykonať niečo pre druhého, čo nás niečo stojí."(Antoine De Saint Exupéry ) Čo sme ochotní teda spraviť pre druhého, čoho sa vzdáme?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Vo svojom okolí stretávam mnoho ľudí, ktorí svoju pravú lásku nenašli, alebo im láska nie je opätovaná tak, ako by oni sami chceli. Ak sa zamýslím, čo môže byť príčinou ich neúspechu, nemusím hľadať vinu iba v nich samých ale aj v našej spoločnosti. Nastolil sa trend kedy rodina už nie je až takou podstatou ako bolo kedysi. Sme nútení sústrediť sa iba na peňažnú produktivitu, aby sme dokázali vyžiť, alebo si zabezpečiť luxus, ktorí sme v detstve nemali. A tu sa dostávame k otázke, či nemôže byť príčinou aj vedenie rodičov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V koľkých rodinách sa dieťaťu vštiepuje od narodenia, že prioritou v živote je mať teplo domova, miesto, kde sa človek rád vracia a osoby, ktoré tvoria vesmír jeho života. Rodičia sa nám snažia v dnešnej dobe vštiepiť, že bez úspechu človek nič nemá. Že si všetko musíme vydobiť sami a len úspešná kariéra a množstvo zarobených peňazí nám zabezpečia dobrý život. Na jednej strane majú pravdu, veď každý chce pre svoje dieťa len to najlepšie, ale na druhej strane, človek stráca vidinu mať rodinu a odovzdať svoje skúsenosti ďalšej generácií. Do tridsiateho roku života sa otázkou založenia rodiny moc nezapodievame. Snažíme sa zarobiť peniaze, vybudovať si domov, veľa cestovať a užívať si voľnosť života.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po tridsiatke sa v nás prebudí tužba mať rodinu a trošku skľudniť ten svoj uponáhľaní život. Niektorí majú šťastie, že po ich boku sú partneri, ktorí zdieľajú rovnakí názor, no iní zostávajú sami. Keď vám narastá vek, narastá aj váš strach z budúcnosti. Začínate si uvedomovať, že nájsť skutočnú lásku už nie je také jednoduché. Začínate viac počúvať rozum ako svoje srdce a kalkulujete koľko ste ochotní venovať času osobe, ktorá by mohla byť potenciálnym partnerom na celý život. Niekedy v strachu, že zostanete sami, zotrvávate vo vzťahu, ktorí vás nenapľňa a možno si nahovárate, že máte len veľké požiadavky. Ak máte pocit, že pre ten vzťah robíte viac ako druhá osoba, že vy ste ťahúnom toho vzťahu, tak to nie je na správnej ceste. Do vzťahu sa musia vložiť dvaja ľudia rovnakou mierou a to býva mnohokrát veľkým kameňom úrazu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zostať celý život sám je pre mnohých nepredstaviteľné. No zostať vo vzťahu, ktorý nemá perspektívu je ešte horšie. Rozhodnúť sa čo je lepšie je veľmi ťažké, ale uvedomiť si treba, že človek žije len raz a že si svoj život musí zariadiť tak, aby mal on sám z neho dobrý pocit.

Mária Žitná

Mária Žitná

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Energická žena oddaná svojim zásadám, zbožňujúca vôňu slnečného rána. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu