Koniec s chladným telom

Dlhšiu dobu na rozhybanie svojich kosti potrebujú ženy, ktoré jedia predovšetkým potraviny, ktoré majú na ich systém ochladzujúci účinok. V lete to ešte nejako zvládajú, ale v zime sa často nevedia „rozhýbať“ – najmä keď ich partner nie je dosť „horúci“. O chlade vo vašom tele svedčia tieto príznaky – silná citlivosť voči chladu – studené ruky a nohy – averzia voči studenému počasiu, studeným nápojom či kúpeľom –bledá pleť – menštruačné kŕče - - veľká citlivosť a pesimizmus, - nečinnosť a pomalosť nedostatok sexuálnej túžby . Spravte si teraz zoznam potravín , ktoré bežne konzumujete. Porovnajte ich s tabuľkami a zistite ich tepelné účinky. Uvidíte, ako je tepelne vyvážená vaša strava.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pokračujem a uvádzam potraviny rozdelené podľa toho, ako na váš organizmus pôsobia. 

Studené potraviny – napr. hlávkový šalát, zeleninový šalát , riasy, banán, kivi, melón, slnečnicové semienka, kaviár, krab, soľ, sójová omáčka, kačka. 

osviežujúce potraviny – Napr. kapusta, karfiol, brokolica, hríby, nakladaná zelenina , uhorka, reďkovky kysla kapusta, rajčiny , hrach, nezrelé ovocie, jablka, hrušky, maliny, ríbezle, pomaranče, grapefruit, citróny, višne, jogurt, kysla smotana, kyslé mlieko, kravské mlieko, králik, bravčové mäso. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neutrálne potraviny – napr. avokádo , fazuľa, zemiaky, kareláb, repa, droždie, proso, pšenica, múka, ryža, ananás, figy, ďatle, slivky, tvaroh , maslo, vajcia , šľahačka, arašidy, mandle, lieskové oriešky, sezam, teľacina, hovädzina, med.

 Zahrievajúce potraviny – napr. jarná cibuľa, pór, mrkva, sladká ryža, mango, papája, čerešne, hrozno, tvrdý syr, hermelín, kozí syr a mlieko, kokosové mlieko, gaštany, vlašské orechy, úhor, pstruh, bažant, kura, srnka, losos, tuniak, bazalka, kôpor, ocot, kakao, cesnak, horčica, oregano, vanilka, tymian. Horúce potraviny – Napr. jahňacina, kozie mäso, čili, muškátový oriešok, klinčeky, škorica, čierne korenie. I keď vám vyšlo, že mate v tele veľa chladu, nepreháňajte to nárazovo so zahrievacími a horúcimi potravinami – spôsobujú totiž prílišné vyparovanie vody.


Martina Rusnáková

Martina Rusnáková

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka technickej univerzity v Košiciach. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,079 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

319 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu