reklama

Barca v štýle Chucka Norrisa

Zjavne neprekonaťeľná úloha bola splnená španielskym vicemajstrom a zrejme budúcim majstrom. FC Barcelona postúpila do finále ligy majstrov cez FC Chelsea Londýn a čaká ju tam Manchester United a naplnilo sa tak finále snov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Katalánsky veľkoklub FC Barcelona mala 7.mája za úlohu udržať na uzde Didiera Drogbu, ktorý bol jediným vysunutým útočníkom. Zo začiatku sa im to celkom darilo, no v 9.minúte si nedali pozor na Essiena, ktorý po zblokovanom centri Lamparda krásnym volejom, ktorý sa ešte odrazil od brvna otvoril skóre a tým udal smer zápasu. Pravdepodobne nový majster Španielska vedel, že ich čaká úloha, ktorú zvládol zatiaľ iba Chuck Norris a to poraziť betónovú stenu a to im ešte chýbal v útoku Thierry Henry, ktorý spoločne s Messim a Eto´om nastrieľali v domácej lige, pohári a Lige majstrov neuveriteľných 91 gólov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Barca trochu otvorila hru a to ju mohlo stáť zápas. Ešte v prvom polčase mal Drogba dve príležitosti. Tú prvú mu v 23.minúte zmaril dobrým čítaním hry brankár Valdes a potom po faule Daniho Alvesa na Maloudu tesne pred hranicou šestnástky z uhla prekvapil všetkých okrem Victora Valdesa, ktorý opäť zachránil. V tomto momente bola Chelsea lepšia, no nedokázala pridať ďalší gól.

 V druhom polčase stačilo Drogbovi na ďalšiu „gólovku" len 7 minút. Anelka mu perfektne naservíroval prihrávku, Drogba si elegantne položil Piquého, no opäť zachránil Valdes. Chelsea ďalej murovala, zdržovala a simulovala. V 66.minúte sa Anelka hnal vedľa Erica Abidala a na jeho počudovanie sa Anelka porúčal k zemi. Urobil to naozaj skúsene. Zakopol jednou nohou do druhej a rozhodca Ővrebő bez väčšieho zaváhania vytiahol červenú pre ľavého obrancu z Barcelony. Ani nižší počet hráčov nezabránil hrať Barce aktívne. Snažili sa nájsť štrbinku v modrej stene. Stopér Piqué začal čoraz viac podporovať útok, keď sa už nedokázal presadiť ani Messi či Iniesta, alebo úplne nevýrazný Eto´o. To znamenalo viac priestoru pre hráčov Chelsea v útoku, no Guus Hiddink sa už zameral na veľadenie svojej steny a tak stiahol nespokojného Drogbu a na ihrisko poslal Bellettiho- hráča ktorý rozhodol pred tromi rokmi finále proti Arsenalu, práve v drese „Blaugranas."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V 82.minúte prišiel asi najväčší kiks rozhodcu Ővrebő-a, keď neodpískal penaltu po jasnej ruke Piquého, ktorý sa tomu asi aj sám čudoval. Už sa zdalo všetko rozhodnuté, pretože loptu mal na kopačke v 93.minúte Daniel Alves a išiel odcentrovať. Toho sa zrejme obávali všetci fanúšikovia španielskeho mužstva, lebo tomu na Stamford Bridge všetko letelo úplne mimo nebezpečných zón. Tentoraz si dal ale záležať a jeho center síce nebol dokonalý, ale na zadnej žrdi našiel jedného zo svojich spoluhráčov, od ktorého sa lopta odrazila a zatiaľ hrdina pre „The Blues" Essien nepochopiteľne minul a len jemne ju posunul k Messimu, ktorý ju poslal ďalej Iniestovi a ten perfektnou technickou ranou umlčal celý štadión až na niekoľko fanúšikov z Barcelony. Po tomto góle sa dostala Chelsea ešte k rohovému kopu a po odrazenej lopte prišla strela s poza šestnástky , ktorú zrazil Eto´o vrchnou časťou svojej ruky. Apely hráčov Chelsea sa neujali. Ani ten od Michaela Ballacka, za ktorý si vyslúžil kapitán nemeckej reprezentácie žltú kartu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po konečnom hvizde prišla nevôľa hráčov Chelsea, najmä Drogbu, ktorý si neudržal nervy na uzde a svoju nespokojnosť prejavil dosť jasne.

Tu sa ukázala futbalová spravodlivosť. Hoci mali hráči Chelsea viac vyložených šancí, postúpiť si nezaslúžili pre to zdržiavanie a simulovanie. Aspoň niekde je spravodlivosť. Ak ju už nemá UEFA, ktorá neomilostila Darrena Fletchera a zrejme neomilostí ani Erica Abidala, ktorý sa ničím neprevinil.

FC Barcelona si pripísala nový rekord. Ako prvé futbalové mužstvo si dokázala poradiť s betónovou stenou a tak by sa mal mať Chuck Norris na pozore, aby neprišlo viac takých, čo ho dokážu aspoň dorovnať, keď nie prekonať.

Martin Biroš

Martin Biroš

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som mladý- 16ročný študent Gymnázia v Giraltovciach s cieľom dostať sa na žurnalistiku. Hrám futbal a teším sa z každého slnečného dňa:D...Som brutálny optimista, hoci v poslednom čase začínam na sebe badať znaky pesimizmu, no to je len dočasná porucha..dufam:) Zoznam autorových rubrík:  Liga majstrovSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu