reklama

Nekalé praktiky v kampani

Nekalé praktiky a klamstvá použité v kampani, ktoré stačí pár krát verejne zopakovať a pomaly sa z nich v očiach verejnosti stane pravda. „Tisíc krát opakovaná lož sa stane pravdou."

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Momentálne Slovenskom rezonujú prezidentské voľby. K voľbám samozrejme patrí veľká kampaň, ktorá sa však a bohužiaľ nikdy nevyhne nekalým praktikám a klamstvám. Každý vie, ako tieto podpásové útoky pôsobia. Ich cieľom je znechutiť voliča, vyvolať u neho apatiu a pochybnosť a tým odradiť potenciálnych voličov svojho protikandidáta. Tieto klamstvá stačí pár krát verejne zopakovať a pomaly sa z nich v očiach verejnosti stane pravda. „Tisíc krát opakovaná lož sa stane pravdou.“

Chcel by som sa venovať trom najčastejším nálepkám a nesprávnym tvrdeniam pána Fica, ktoré neboli fakticky podložené, boli mediálne opakované, niektoré vyvrátené a navyše sa dajú veľmi ľahko otočiť proti ich autorovi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1. „Kiska je scientológ.“

Takéto tvrdenie nebolo založené na ničom reálnom. Vzišlo z toho, že pán Kiska poznal jednu osobu, ktorá sa ku scientológií hlásila, o čom vtedy Kiska údajne nevedel. Mal by teraz byť scientológ každý, kto sa s takouto osobou spoznal? Navyše sa neukázalo, že pán Kiska scientológ je, dokonca to poprel. No v spoločnosti už pochybnosť zostala, keďže sa zo začiatku jednoznačne nevyjadril.

Scientológovia by mali byť sektou, kontroverzným náboženstvom s pochybnými praktikami a záujmami. Už táto definícia stačí na pekné znepríjemnenie statusu človeka, ktorého tým obviníme.

Zamyslime sa, čo so statusom KOMUNISTU. Nie je tento status oveľa horší? Koľko zločinov narobili komunisti? Je tá ideológia založená na tolerancií, demokracií a spolupráci, alebo na zastrašovaní, poslušnosti a indoktrinácií jednej myšlienky?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Úprimnosť pre pobavenie.

2. „Kiska podporuje registrované partnerstvá.“

Všetkým je nám jasné, ako to vlastne je a Kiska to aj viac krát vysvetlil. Je za tradičnú rodinu a je výslovne proti adopciám detí pre páry rovnakého pohlavia a registrované partnerstvo by bol ochotný podporiť len do tej miery, ako je napr. zistenie zdravotného stavu partnera. Ale pán Fico si nemohol odpustiť nevrhnúť zlé svetlo na svojho protikandidáta a pomôcť si jednou z jeho častých poloprávd.

Pre konzervatívneho voliča by však mala hrať úlohu iná skutočnosť a to tá, že pán Fico je v jednej strane a v intenzívnej spolupráci s ľuďmi podporujúcich tieto partnerstvá. Ako prvá vláda, bola vláda Róberta Fica, ktorá schválila výbor pre LGBT, ktorý nebol schválený ani minulou vládou. Navyše pre MPSVaR pracuje aj pani Pietruchová, ktorá je veľkou odporkyňou všetkého konzervatívneho a každý má na ňu svoj vlastný názor.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Fico si dá záležať ako ho spoločnosť vníma a často k tomu využíva aj cirkev. Napr. teraz sa nehanbí využiť pre svoju nepeknú politickú kampaň aj staršieho pána kardinála Korca. Ten mu vyjadril podporu, avšak najskôr ani nevie o tom, že Fico chodil a možno aj stále chodí na stredné školy robiť prednášky. Tieto prednášky sa týkajú obhajoby interrupcií, s ktorými žiadny kňaz súhlasiť určite nebude.

3. „Kiska je úžerník.“

Pokiaľ je Kiska úžerník, tak nech prinesú jeho „úžernícke“ zmluvy, kde sa dá ľahko ukázať aké veľké úroky ľuďom vyrubil. Nikto s ničím nezvyčajným neprišiel. Avšak ľudia ho za úžerníka majú, pretože ho tak už niekto nazval.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Premiér Fico by sa mal za toto hanbiť. Bol to práve SMER a spol. (SNS a HZDS), kto na konci volebného obdobia v roku 2010 zrušili úrokový strop zákonom 129/2010 Z.z. spotrebiteľských úveroch a o iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov a tým otvorili dvere šmelinárom a podobným ľudom s pokriveným charakterom. Hlavne on nesie vinu za plno zničených ľudských životov ľudí, ktorí nemohli splácať nekresťanské úroky. Samozrejme vlastnou chybou, mali si prečítať zmluvu. Ale nemala by to byť práve sociálne založená a lavicová strana, ktorá má týchto spotrebiteľov chrániť?

Charakter kampane ukázal, že niekomu asi ten charakter chýba. Ak by aj boli všetky nesprávnosti, ktoré boli na Kisku adresované, pravdou, stále sa tento kandidát javí ako „menšie zlo“.

Martin Hodál

Martin Hodál

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Občan, ktorý sa snaží prispieť aj niečim viac, než len volebným lístkom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu