Dlátko a kôstky? Prečo nie?

Tip na relax: vyrezávanie avokádových kôstok.

Dlátko a kôstky? Prečo nie?
Vyrezané avokádové kôstky (Zdroj: Martin Pollák)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

To ovocie sa pôvodne volá Ahuacatl. Tým slovom Aztékovia označovali aj špecifickú časť mužského tela. Napríklad vraveli: „Vypadni, lebo ťa nakopem do ahuacatlov!"

Avokádo je super, rozmiešajte so zeleninou (lepšie asi s lyžicou), posoľte a nasýti zástupy. Jeho obľuba a masívne pestovanie dokázalo vysušiť celé oblasti na juhu Californie a všelikde. Ale komu treba vodu, uznajte.

Najsámlepšia na avokáde je kôstka. Nie tak celkom na jedenie, ale určite na vyrezávanie. 

Vyrezávam z nej iba tak, aby ma ruky nezvádzali k hriechu atakďalej. A aj preto, lebo sa vykrajuje relatívne ľahšie ako lipové drevo. S briezkovým drevom sa napríklad robí skvele, ale avokádová kôstka navyše po uschnutí chytí všelijaké odtiene čokolády. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je dôležité najprv ho po dennom odstátí starostlivo rozdeliť na dve polovice a zbaviť šupky. Potom sa dajú naznačiť prvé hrubé tvary, prípadne vložiť kamienok alebo tak niečo. Znova nechať schnúť a dlubkať, až do nemoty.

Obrázok blogu

Skúste to, je to sranda.


Martin Pollák

Martin Pollák

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  169
  •  | 
  • Páči sa:  3 800x

Som človák a otec, vyrezávam z dreva a avokádových kôstok, tvorím kreslené vtipy a píšem poviedky. A na všetko mám názor, samozrejme. Zoznam autorových rubrík:  Spoločnosť a politikaPoviedkyKreslený humorKnihyViera nevieraSúkromnéNezaradenéFejtón

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

278 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu