reklama

Futbalový odborník Boris Filan

Včera večer, v relácii Sedem s.r.o., náš najúžasnejší a zároveň najskromnejší textár a cestovateľ Boris Filan poslal celý slovenský futbal niekam, kam údajne odjakživa patrí. Jeho vyjadrenie si môžete pozrieť v archíve tejto relácie na portáli TV Markíza (v archíve - relácia 7edem s.r.o. 28.11.2006 - cca 21.-22. min.). Jeho „vtipným“ slovám (v ten večer nie prvým a ani posledným) sa povinne zasmialo asi päť ľudí - zrejme rodinných príslušníkov a sympatizantov, ktorých si do relácie na tento účel priviedol.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (56)
Obrázok blogu
(zdroj: by alltheweb.com)

Mne však zostalo trochu smutno. Faktom je, že súčasný slovenský futbal nestojí za veľa, ale určite by som ho „tam, kam patrí“ neposielal. Sám som bol mnohokrát nezainteresovaným svedkom zmanipulovaných zápasov a o korupcii v tomto športe je zrejme zbytočné polemizovať, avšak zosmiešniť celý slovenský futbal, najmä jeho históriu, sa mi zdá nemiestne. Boris takto vlastne urazil i mnohé slovenské legendy, ktoré nášmu futbalu hanbu určite nikdy nerobili.

Možno by si mal spomenúť, že v 76-tom, kedy sa Československo stalo Majstrom Európy, hralo v reprezentačnom kádri drvivé množstvo Slovákov, ktorí v „repre“ určite neboli náhodou. Pán Filan (ktorý, ak si dobre pamätám, kedysi hrával basketbal) by takto mohol poslať do „teplých krajín“ aj ostatné športy (a nielen tie), v ktorých nie sme svetovou veľmocou a v neposlednej rade i sám seba, pretože s vymyslenými príhodami a kradnutými vtipmi sa tiež nemôže považovať za svetovú elitu.

Borisa Filana si vážim ako uznávaného textára a cestopiscu a preto verím, že podobné perly z jeho úst si nabudúce nechá pre seba a svetu predostrie niečo zo svojho nesporného talentu, ktorým bol obdarený.

Martin Tužinský

Martin Tužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  54
  •  | 
  • Páči sa:  10x

Človek ako taký, ktorému sa, okrem futbalovej lopty a neustáleho frflania, stal životným osudom počítač, či už v nemenovanej tlačiarni, kde sa tvári ako grafik v DTP štúdiu, či už doma, kde sa tvári, ako mu zrovna napadne. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéUS-TOUR 2006Nezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu