reklama

Obedná "fajčpauza"

Práve som sa vrátila z obednej prestávky a mám pocit, že namiesto jedenia bryndzových halušiek som si užila polhodinku pasívneho fajčenia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)
Fajčenie môže zabíjať
Fajčenie môže zabíjať (zdroj: Z.M.)

 Každý deň sa idem z práce najesť do rovnakého podniku. Varia tam dobre a v celku lacno. Iste by ste mi dali za pravdu, že najlepšie sa obeduje pri krásnom výhľade. A čo môže byť v mojom prípade krajšie ako obedovať s výhľadom na Oravskú priehradu?

 Terasa má však aj svoje nevýhody a to fajčiarov, ktorí si pri obede nedokážu odoprieť svoju dávku nikotínu.

 Samozrejme chápem, že si môžem sama za to, že počas obeda inhalujem škodlivý dym, ktorý na mňa "útočí" od vedľajších stolov. Ale som tvrdohlavá a kvôli cigaretovému dymu sa svojho výhľadu vzdať nemienim. Nemám nič proti fajčiarom. Len si myslím, že by mali byť niekedy ohľaduplnejší voči ľuďom, ktorí sa snažia žiť zdravšie a nemali by ohrozovať ich zdravie. Teraz nemyslím konkrétne na seba, ale na ľudí všeobecne a hlavne na malé deti, v ktorých blízkosti by sa podľa mňa nemalo fajčiť vôbec.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Žijeme v dosť pokrokovej dobe na to, aby sme vedeli, že aj pasívne fajčenie je veľmi nebezpečné. Pokiaľ je možnosť zabrániť tomu, aby nefajčiari vdychovali cigaretový dym bez toho, aby boli nejako obmedzovaní, tak by sme túto možnosť mali využiť. Nechcem tu teraz kritizovať ani nijako obmedzovať fajčiarov. Myslím si, že si sami vybrali svoju cestu. Je však dôležité, aby nezabúdali na zodpovednosť, ktorú majú voči ostatným ľuďom okolo seba. Veď ako by to vyzeralo, keby každý vždy myslel len na seba a potreby ostatných ľudí by mu boli ukradnuté?

 (Aj keď mám niekedy taký pocit, že presne tak to u nás funguje. Že každý bojuje sám za seba.)

Zuzana Martvoňová

Zuzana Martvoňová

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Len sa snažím šťastne existovať vo svete, ktorý ma obklopuje a robiť niečo, čo ma napĺňa a baví. Zoznam autorových rubrík:  Stalo sa . . .VzťahySpieva sa . . .Trošku som sa zamyslelaAj toto sa mi staloLen také bla bla bla . . .Moje tajomné fantázieLiterárne pokusyOddychOutdoorMoja troška poézieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu