reklama

Maturita zo SJ 2007.. konečne za sebou

Tak a je to tu. Konečne mám sloh zo slovenčiny s niekoľko desiatkami tisícov študentov Slovenska za sebou. Bolo to celkom ľahké.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Ráno som asi o 7.35 vyrazil z domu, lebo som si chcel ísť kúpiť ešte nejaké prepisovačky do obchodu, ale nakoniec som doma našiel dosť zásob aj pre prípad, že by som bol maximálne nervózny a rozkúsal by som aj 5 pier. Spolužiak si ešte išiel dať "bágo" (to je akože ciga), tak som šiel s ním. Nakoniec ešte kúpiť nejakú tú čokoládu a minerálku a šli sme na to.

Čakanie v triede bolo hrozné. Veď údaje sme mali vyplnené za necelé 2 minúty a potom sme museli už len čakať na témy. A keď prišli, to bolo radosti. Až som sa tak v duchu pousmial. Som zvedavý, čo robili ľudia, ktorí verili témam z internetu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chvíľu som sa rozhodoval medzi slávnostným prejavom a úvahou, pretože na umelecký opis alebo charakteristiku som sa veľmi necítil. Vlastne som tieto dve možnosti ani pred zadaním tém nezvažoval spolu s výkladom, pretože by to asi nedopadlo dobre.

Tu sú presnejšie témy:

1. Slávnostný prejav pri príležitosti 100.výročia otvorenia knižnice.

2. Človek od ktorého sa mám stále čo učiť. (charakteristika osoby)

3. Tuším, kam kráča ľudstvo. Premýšľam, kam mám kráčať ja. (úvaha)

4. Miesto, kam sa stále rád vraciam. (umelecký opis)

Myslím, že sú dosť v pohode, v prvej sa toho dá písať veľa. Keby som to písal, tak by som tam asi spomenul ako naša knižnica horela a spoločnými silami sme ju zachránili alebo niečo také nech je sranda.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Charakteristiku by som teda veľmi nevedel.

Úvahu som písal, ale radšej nenapíšem čo, lebo ešte mi niekto pindal, že zverejňujem svoju prácu na nete.

A umelecký opis? Neviem, neviem. Akurát ma rozosmialo keď jeden z našej triedy vykríkol, že: "miesto kde rád vraciam". O tom by snáď vedelo viac ľudí písať.

Dokonca som si myslel, že nebudem stíhať písať a už vôbec nie, že stihnem čistopis a čuduj sa svete už hodinu pred skončením som s kamošom sedel v jednom bare pri škole. Horšie bolo, že sme prehrali 22:0 v kalčete. Ale to bola isto len nešťastná náhoda.

A som rád, že sa mi dnes potvrdilo slovné spojenie: písomné mať_u_rity

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To je všetko ;)

Matej Jelínek

Matej Jelínek

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ťažko by som tu asi obsiahol všetko čo by som o sebe vedel povedať. Asi bude lepšie, keď ma spoznáte cez to čo píšem, pretože cez činy alebo tvorbu človeka ho môžete spoznať oveľa lepšie ako z jeho opisov.No pár vecí hádam povedať môžem. Milujem šport, som súťaživý typ a niekedy musím byť za každú cenu prvý (no tak zas za každú nie). Tiež mám rád hudbu a hru na gitare. Spev radšej nespomeniem, lebo neviem či sa to tak dá nazvať, ale snažím sa. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu