reklama

Tóóóóľko veľa (vytriedeného) odpadu

... Jeden článok (aj keď ide vlastne hlavne o fakty a fotky), o tom, koľko odpadu vytriedi naša 4-členná rodina za približne 2 mesiace. Nechcem k tomu písať nič bližšie, len komentáre ku konkrétnym fotkám, ale to, že sa dá toľko vlastne bezcenného(?!) odpadu opätovne využiť mi príde fantastické... Samozrejme úmerne sa triedením a následnou recykláciou znižuje množstvo normálneho komunálneho odpadu. (+ Na fotkách nie je bioodpad, ale ten tiež triedime. Samozrejme nie v 2-mesačných intervaloch. :-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)


Papier. Štyri krabice netriedeného papiera... Ale neviem teoreticky povedať, aká časť to je z jedného stromu... :-D (Možno 30 zošitov!)


Štyri vrecia plastov... A môže tam byť skutočne všeličo! Od (samozrejme poškodeného) vedra z Billy až po všelijaké igelitky.


Banánová krabica + pol vreca ekopakov... To je celkom dosť a potom sú z toho domy a rôzne lisované dosky. ;-)


Igelitka hliníku. Predstavte si, že by to bolo vyhodené niekde v prírode? A na nejakej skládke by to tiež nebolo oveľa lepšie...


Sklo sa v prírode rozkladá až 4000 rokov. Nie je jednoduchšie ho triediť? (Pozn.: toto je trošku výnimočné množstvo za 2 mesiace, lebo sa vyraďovali staré poháriky na zaváranie. :-)


A "banánovka" rôznych plechoviek... Aale aj staré vedro tam je! :-) Skrátka rôzne kovy.

Tak. A je to. Verím, že toto je ďalší z príkladov, že triedenie odpadu sa oplatí... Veď si skúste predstaviť, že by čokolvek z "tohto" bolo odhodené niekde v prírode alebo zbytočne na skládke, keď sa to môže recyklovať?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

P.S.: podrobnejšie a komplexnejšie informácie o triedení odpadu nájdete na stránke www.triedenieodpadu.sk.

Matej Sýkora

Matej Sýkora

Bloger 
  • Počet článkov:  160
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu