reklama

Návšteva v Centre sociálnej pomoci Domino (a silné pocity)

Aj tento rok sa žiaci sekundy Piaristického gymnázia v Prievidzi vybrali prezentovať svoj originálny program zložený z divadla, hudby i spevu do Centra sociálnej pomoci Domino. Možno to znie banálne, ale študenti sami od seba priniesli deťom z Domina sladkosti, ktoré ich celkom potešili, a vďaka podpore v kampani Každý iný, všetci rovní sme mohli priniesť aj knížky, skladačky a tak...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V tomto zariadení, a takých je po celom Slovensku niekoľko, sú umiestnenémentálne a často aj telesne postihnuté deti a mladí ľudia. Na druhústranu, myslím, že pre väčšinu „ostatných“ „normálnych?“ ľudí je to veľkáneznáma...
Človek si nie je celkom istý, čo môže očakávať a či to vôbec zvládne. V určitomzmysle to nemusí byť veľmi príjemné. A keď sa nad tým hlbšie zamyslíme, tak odpoveďna otázku „prečo?“ je veľmi sugestívna.
Zo samotného programu pozorné a vďačné publikum zaujala najviac asi rozprávkaTri prasiatka a tradičná vianočná pieseň Tichá noc (aj niektoré deti z Domina sa pridali ;-). No a samotných žiakovurčite zasiahla najviac priama komunikácia s deťmi z Domina,odovzdávanie darčekov, či básničky prezentované hendikepovanými obyvateľmiDomina.
Osudy sú rôzne... A niekedy je veľmi ťažko povedať, že či a čo je vlastnedobré alebo zlé. Jedno je však isté, v Domine, medzi deťmi ajvychovávateľmi vládne pohoda, veľmi silné puto a zároveň NIEČO, čo sa nedápochopiť za 2 hodiny.
Možno práve preto, sú zážitky a pocit návštevníkov vždy veľmi silné.Neviem, či to dokážem nejako popísať a čo sa to vôbec nejako dá... Snáď tobude možné lepšie vyrozumieť z nasledujúcich zopár fotiek či z info o životev Domine, rozhovoru s vedúcou výchovy a najviac snáď z odpovedížiakov sekundy na niekoľko otázok po návšteve v Domine. Tieto „veci“ sú eštelen v prípave, ale môžem vám prezradiť, že mňa skutočne vnútorne obohatili. (Spomínané odpovedežiakov sú možno tým najkrajším v súvislosti s našou návštevou v Domine.)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Každý iný - všetci rovní
Každý iný - všetci rovní 

Tento projekt bol financovaný z dotácie Ministerstva školstva Slovenskej republiky .

Matej Sýkora

Matej Sýkora

Bloger 
  • Počet článkov:  160
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu