reklama

Prvá foto výstava - príbeh od A do Z

Na mojom gymnáziu práve prebieha fotografická súťaž. Každý študent sa môže zapojiť a aj tento rok je záujem pomerne veľký. Keďže konečne po rokoch mám svoj vysnívaný foťák a aj polročné fotky som našiel mohol som sa zapojiť aj ja. Ako vždy keď človek ničo robí prvýkrát, aj teraz, sa vyskytli nejaké tie problémy a problémiky. Ale nakoniec výstava dopadla dobre a ja aj tebe prinášam moje fotky, tak si prezri to moje umenie...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Všetko to začalo asi pred mesiacom keď som na chodbách našiel plagáty informujúce o súťaži. Začali mi hlavou prúdiť myšlienky, nápady a návrhy. Mám tesne pred maturou ale dáky ten čas sa predsa dá nájsť vždy ... A tak sa aj stalo. Nedávno som sa zbavil stolného PC a nahradil ho čisto noťasom, všetky dokumenty som narýchlo len tak niekam skopčil. Neskôr keď som hľadal všetky fotky veľmi mi to nepomohlo, boli porozhadzované skoro všade kde mohli : ) Nakoniec som ich ale dal dokopy a trocha potriedil. Tie najhoršie sa odstraňovali same, najlepšie sa same vyberali. Nechal som si vytlačiť aj niekoľko trocha horších ale koncový počet sa ustálil na 30.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

To najľahšie bolo práva za mnou. Doteraz pracovali stroje, prácu som teda prebral priamo do svojich rúk. Na radu profesorky Kusej (ona to organizuje) som sa rozhodol fotky hodil na podklad. Do hocičoho grafického, okrem fotiek, sa nevyznám veľmi hlboko tak som veľa neuvažoval a vybral si čierny tvrdší papier. Aj keby som si to premyslel na veľa by to nebolo, napr. určite by som nepoužil krikľavo zelený ;- ) Ako správny matik (alebo aspoň eFkár) som si rozvrhol papier aby sa zmestilo čo najviac, narysoval čiary a začal strihať. Presne vtedy som dostal ten spásonostný nápad... Načo by som to všetko strihal, aj tak sa mi to nechce, radšej ten papier vyrežem! Orezávatko som nenašiel tak poslúžili nožnice. Potom som fotky na papier nalepil lepiacou páskou. To sa ukázalo ako osudová chyba hneď na druhý deň. Páska hrozne ničila estetickú hodnotu, podobne aj nerovné okraje (úžasne režú tie nožnice). To som si mohol všimnúť už vtedy, ale po dvoch dňoch pred PC a 2 hodinách práce na fotkách to išlo trošku ťažšie, ... hlavne o polnoci. V dennom svetle som si všimol, že tie fotky sú vážne poničené a za veľa to nestojí, oprava bola nutná. Všetku tú pásku, ktorú som včera pracne lepil na každú fotku som teraz potreboval odstrániť. Našťastie sa našli kamoši a práca sa hneď zrýchlila (a ani tá fyzika nebola tak veľmi nudná).
Vedel som, že lepiacu pásku použiť nemôžem. Zamieril som do papierníctva, kúpi lep a všetky fotky nalepil. Ako sa neskôr ukázalo, aj to bola veľá chyba. Lepidlo zvlnilo papier aj fotky... Nebolo však času na nápravu a riskol som to s takto "upravenými" fotkami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Opäť na radu profky som sa rozhodol prilepiť fotky (už na podklade) na okno pomocou obojstrannej lepiacej pásky. Keď som ale uvidel, že sa používa na koberce a podlahové krytiny hneď som si dobre premyslel, či ju použijem na obyčajný papier. Našťastie som našiel alternatívu, obojstranné lepiace prúžky. Vysvetlenie: je to malé, je toho málo, je to drahé a lepí to slabo aby nepoškodilo fotky. Pri mojich 30 fotkách mi padlo veľmi vhod, že nám odpadla hodina, inak by som to lepil aspoň 4 prestávky a o hlade a smäde prežíval zbytok hodín ;-)

Ale toto všetko za to stálo. Zúčastnil som sa mojej prvej súťaže spojenej s výstavou a predajom (ak toto číta niekto zo školy: samozrejme, aj ja predávam a mám dobrú cenu za výbornú kvalitku :) ). Zistil som čo mám ako robiť a čomu sa určite vyhnúť, ukázal sám sebe a aj okoliu čo vo mne drieme a samozrejme, napriek tomu trápeniu, som sa dobre zabavil. A o to ide.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A tu sú tie sľúbené fotky, odoslal som ich na Ipernity (tie popisky sú najprv v esperante a potom v slovenčine, kvôli mojim zahraničným kamošom). Album špeciálne určený pre túto súťaž je na tejto adrese (určite si tie fotky pozri zblíka, priamo v albume sú len náhľady).

Michal Matúšov

Michal Matúšov

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Život je pekný sám o sebe. A ešte krajší ho tvoríme! Ja vidím svet, v ktorom je celá Zem zjednotená a ľudia žijú v miery, choroby sotva existujú a ľudia žijú (veľmi) dlho, príroda je v bezpečí a väčšina ľudí žije vo vesmíre. Že svet nie je taký? No, taký svet je ešte v zárodku - a práve klíči! Zoznam autorových rubrík:  HudbaEsperanto, jazykyZo životaLetom svetom internetomNa pozretieVideo mesiaca (bývalý seriál)Wikipédia, Wikimédia

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu