reklama

Rytmus KTO?

Bol horúci deň a tak som sa cestou do Prahy rozhodol, že budem dodržiavať pitný režim aj vo vlaku. Postavil som sa teda na bratislavskej Hlavnej stanici do najbližšieho radu, veriac, že na jeho konci ma čaká dvojlitrovka citrónového ľadového čaju. Nečakala. Príliš neskoro som pri svojej roztržitosti zistil, že stojím v rade v stánku s hudobninami (tí, čo cestujete z Bratislavy vlakom ho určite poznáte). A keďže si svoju roztržitosť niekedy zamieňam s osudom, kúpil som prvý album, na ktorý mi padol zrak. Bengoro.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Už len ten obal stojí za to. Až do poslednej chvíle, než som disk zasunul do notebooku a uši si dal slúchadlá, som veril, že ten týpek zazerajúci z prednej strany bookletu si robí srandu. Bohužiaľ, nerobil. Počas všetkých 22 pesničiek si dáva dosť záležať na tom, aby sme pochopili, ako to on myslí vážne. Ako je skvelý, výnimočný, jedinečný a ako my všetci ostatní sme obyčajní...

Album nazvaný BENGORO je dielom jednej tretiny piešťanskej rapovej skupiny KONTRAFAKT. Tá tretina si hovorí RYTMUS a je to jeho prvý sólový pokus. Naozaj neviem, akú má tento album predávanosť, ale ostáva mi len veriť, že Sony na ňom nezarába toľko, aby nebol zároveň aj posledný. Ale to je asi iba zbožné želanie.
Prečo také silné slová? Možno mi vadí, keď ma niekto ako svojho poslucháča neustále uráža. Možno mi prekáža Rytmusov slovník - a ja v tomto smere znesiem veľa. Možno sa mi nepáči, ako sa vyjadruje o ženách. Možno ma hnevá, že takéto niečo sa dá voľne kúpiť na Hlavnej stanici. A pravdepodobne je to všetko dohromady.

Nie som zastánca cenzúry a dokonca obhajujem absolútnu slobodu slova. Nemám vôbec nič proti tomu, aby sa tento nevzdelaný, prefetovaný a agresívny "spevák" vyjadroval k veciam, ktoré ho trápia (z albumu to vyzerá tak, že mu vadí každý, kto je úspešnejší ako on, každý, kto ho nepočúva, každý, kto ho počúva, každý, kto s ním nespí, každý, kto s ním spí... Milosrdnú výnimku robí len pri svojej matke a svojich "kamarátoch"), ale prečo by si niekto vôbec takéto CD kupoval, keby vedel, do čoho ide? Vyhodíte 300 korún za to, že počúvate niekoho hodinu a štvrť nadávať na celý svet? A vôbec, o čom to hovorím, ja som to evidentne urobil..:-)
Obyčajne sa vo mne pri písaní prebudí grafoman a neviem, kedy prestať.. Ale teraz budem fakt stručný:

Ak chcete, kúpte si to, ale ja som vás varoval.
 

Vlastimil Mazal

Vlastimil Mazal

Bloger 
  • Počet článkov:  66
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Manžel, manažér, amatérsky frfľoš a strááášne zaneprázdnený človek:-) Zoznam autorových rubrík:  AutocenzúraCestovateľskáFakt vážnePolitikaRecenzieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu