reklama

Komentár: Danko už nie je predsedom komisie rozhodcov

Inkriminovaným momentom bolo nedeľňajšie 12. kolo slovenskej hokejovej extraligy medzi Nitrou a Popradom. Nitrania viedli 4:0, no napokon podľahli hosťom 4:5 po škandalóznom závere v podaní hlavného rozhodcu Jonáka. Toto stretnutie malo ešte dohru. Okrem toho, že Jonákovi zastavili činnosť na jeden mesiac a Jánovi Planodorovi, predsedovi predstavenstva HK Nitra a.s., naparil Pro-hokej 50-tisícovú pokutu, znamenalo aj koniec predsedu komisie rozhodcov Antona Danka na jeho poste, ktorý bol zároveň aj hlavným predstaviteľom hokejového klubu HK Aquacity ŠKP Poprad.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Anton Danko (vľavo), Mikuláš Dzurinda a Pavol Prokopovič pri slávnostnom otvorení kruhového objazdu v Poprade v roku 2004.
Anton Danko (vľavo), Mikuláš Dzurinda a Pavol Prokopovič pri slávnostnom otvorení kruhového objazdu v Poprade v roku 2004. (zdroj: http://www-8.vlada.gov.sk/)

Anton Danko,okrem všetkých už spomenutých funkcií, zastáva aj post primátora mesta spodTatier. Na jedného človeka teda dosť. Zdalo by sa. Tento bývalý medzinárodnýrozhodca sa však so svojimi funkciami popasoval a zdá sa, že ich zvládalvcelku dobre. Má veľké množstvo skúseností, ktoré by podľa jeho slov ešte moholdlho v komisií rozhodcov odovzdávať, ale predsa len mnohým klubom ležalv žalúdku. Slovenské mentalita je už raz taká. Za všetkým hľadá to zlé, tohoršie, namiesto toho, aby hľadala to dobré. Aj keď treba tiež povedať, žečasto to zlé v konečnom dôsledku prevyšuje. Konflikt záujmov však boločividný, aj keď sám Danko si ho nepripúšťal. Áno, bol zvolený výborom na návrhslovenského zväzu ľadového hokeja a určite odviedol aj kus dobrej roboty,lenže možnosť hýbať pákami v prospech svojho klubu tu bola. Po tejtostránke je teda rozhodne lepšie, že takýto krok Danko urobil.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Danko odstúpilsíce dobrovoľne, no aj pod tlakom. Nedeľňajší zápas bol prelomovým. Najmäz nitrianskeho klubu ostro vystúpili proti jeho pozícií na dvochstoličkách. V stredu sa Danko sám a z vlastnej iniciatívy vzdalpostu predsedu komisie rozhodcov a už nebude ani jej rádovým členom. Najeho konanie sa môžeme pozerať dvoma spôsobmi. Alebo aj troma. Prvý je, že tobol od primátora Popradu čestný, férový a ústretový krok. Druhým je, žepodľahol nátlaku extraligových klubov a tým tretím je to, že možno nemal čistésvedomie.

Nebudeme tu všakhodnotiť niekoho svedomie alebo nebodaj doňho ešte vstupovať. Jedno je všakisté. Tento krok má svoje dve tváre. Na jednej strane síce komisia rozhodcovprišla o skúseného človeka, ale na druhej strane, regulárnosť súťaže satým určite zvýši. Kluby budú pokojnejšie a Danko sa bude môcť venovaťhlavne tomu svojmu – popradskému. Určite bude takto komisia pôsobiť a vyzeraťdôveryhodnejšie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dodáme ešte, žedočasným vedením komisie rozhodcov bol poverený pán Juraj Široký, o ktoromsa už tiež veľa popísalo a nie zrovna v pozitívnom zmysle. Noa tiež to, že Danko nebol jediným problémom v našej lige. Korupciačíha za každým rohom, len to zatiaľ nikto nedokázal. Šepká sa o tom, alezatiaľ sa nekoná. Vo futbale už máme prvé lastovičky, je čas sa pozrieť aj nahokej. Dokázať to však bude veľmi ťažké. Ale ako sa vraví, bez vetra sa anilístok nepohne. Ale to už sú iné témy.

Matúš Mažec

Matúš Mažec

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študent vysokej školy, čaká ma posledný rok magisterského štúdia a pracujem už 5 rokov v oblasti printových a elektronických médií. Zoznam autorových rubrík:  HokejFutbalOstatné športyZo životaGlosySúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu