reklama

SAV? A načo?

Slovenskej akadémii vied nepraje ani súčasná vláda. Pridávam sa k väčšine okolo mňa a pýtam sa - Načo nám je? O význame výskumu a vedy asi nikto nepochybuje. Je však hodnota, ktorá často zatieňuje všetko ostatné. Spolupatričnosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Nedávno som ukončila externé štúdium. Najmenej štyria prednášajúci sa nám posťažovali na nezmysly, ktoré sa o veciach z ich odboru objavujú v médiách. Títo ľudia si vôbec neuvedomovali, že zodpovednosť za zlú informovanosť, alebo neinformovanosť verejnosti nesú práve oni.

V západných štátoch je odborník, ktorý publikuje aj pre širokú verejnosť vážený ako človek so zmyslom pre humanitu a demokraciu. Je to morálna a zväčša i pracovná povinnosť všetkých odborníkov a vedcov. U nás to ešte stále neplatí, pretože je potrebné zjednodušiť obsah, zmeniť štýl a komunikovať s menej vzdelanými ľuďmi. A pre takúto „degradáciu" sa zrejme nenachádza hodnotová výmena. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slovenskí vedci musia najskôr presvedčiť verejnosť o svojom prínose a až potom môžu očakávať, že si ich ľudia zamestnajú prostredníctvom štátu. Slovenská akadémia vied jednoducho ignoruje spoločnosť a preto má v nej také postavenie, aké má.

Marta Medzihradská

Marta Medzihradská

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  20x

Blog o problémoch v spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťBanská BystricaNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu