reklama

Vzťah Nemecka k utečencom

Nikdy som nepredpokladal, že vývoj utečeneckej krízy naberie takýto smer. Tento scenár nie je vhodný ani pre hollywoodský prepadák.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Všetko začalo v noci zo Silvestra na Nový rok v Kolíne nad Rýnom. Oslavy sa konali, ako vždy, na verejných priestoroch. Utečenci, arabského vzhľadu, to pochopili tak, že oslavy budú pokračovať verejnými sexuálnymi orgiami a tak začali obťažovať nemecké ženy. To sa môže stať, ale reakcia polície je nepochopiteľná. Nechránila ženy pred znásilnením a nezatkla násilníkov. Vzhľadom na to, že sa všetko odohralo pred očami polície, sú výsledky alarmujúce:

BILANCIA SILVESTROVSKEJ NOCI V KOLÍNE: 883 domnelých obetí 776 trestných oznámení 21 obvinených a 1 celý človek vo väzbe. (Richard Sulík 19.1.2016, WELT.DE)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šéf polície odstúpil, šéfredaktor ZDF sa ospravedlnil, starostka Kolína a kancelárka Nemecka vystúpili ako hovorkyne utečencov. 

Život ide ďalej, no nástojčivo sa u mňa hlásia otázky na ktoré nepoznám odpovede:

- sú európske štáty, jednotlivo, alebo spolu ako EÚ, ešte svojprávne, alebo sú len vykonávateľom príkazov veľkého brata?

- sú médiá garantom demokracie tým, že odhalia všetky nechutnosti vládnej moci, alebo sú iba hlásnou trúbou propagandy? Kŕmia nás informáciami, že utečenci sú zo Sýrie a idú do Európy cez Líbyu a nedajú si ani tú námahu vysvetliť prečo si cestu predlžujú cez Jordánsko, Egypt a Líbyu, keď majú prístup k moru z vlastného územia, alebo z Libanonu, ktorý je spojenec Sýrie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

- kto, alebo čo, dokáže umlčať médiá. Verejnoprávna televízia ZDF informovala o udalostiach silvestrovskej noci až 4.januára.

Ján Melas

Ján Melas

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Naši predchodcovia nazhromaždili obrovské množstvo poznatkov a vedomostí o svojom živote, v čase pred tisícročiami až dodnes. Je pre mňa fascinujúce, že už vtedy riešili spoločenské problémy, ktoré pretrvali do našich čias. Zaujíma ma, či ich spôsob riešenia problémov, je aktuálny aj v dnešných časoch. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu