reklama

Facebook je out, Instagram je in

Sociálne siete hýbu svetom vo veľkej miere.Vďaka nim sa dostaneme k doposiaľ neobjaveným miestam, obohatíme sa o nové informácie, nadviažeme nové kontakty a zdieľame spolu s tisíckami ľudí rôzne obrázky, udalosti alebo aj zážitky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Pred piatimi rokmi som bola, hoci to nerada priznávam, typické počítačové dieťa. Moje detstvo nebolo ovplyvnené internetom, počítačom či mobilom. Až neskôr sa tieto súčasné výdobytky dostali aj ku mne a začali vplývať na moje názory, postoje a niekedy aj na rozhodnutia.

Ako sa vyvíjali a rástli sociálne siete, tak spolu s nimi ďalšie a ďalšie generácie. Pamätám si, že niekedy som dokázala byť na Facebooku alebo Pokeci hodiny. Teraz je to pre mňa úplne zbytočné a nezmyselné. Je pravda, že sčasti potrebujem napr. taký Facebook k existencii a fungovaniu v škole. Lebo keď nie som so spolužiakmi a potrebujem sa dostať k dôležitej informácii, tak mi tento spôsob komunikácie vyhovuje.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
facebook
facebook 

Posledný rok, ma už však veľmi nenapĺňa pridávanie a zdieľanie fotiek, udalostí či informácií z môjho života. Obľúbené sociálne siete medzi mladými ľuďmi pre mňa stratili čaro, preto som sa začala obzerať po niečom inom. Samotný Facebook mi prestal imponovať, tak ako kedysi a myslím, že nie som sama. Čoraz viac ľudí hľadá niečo nové, zaujímavé a nepoznané.

Pred niekoľkými mesiacmi som sa prihlásila na Instagram, kde som hľadala stratenú inšpiráciu. V prvých týždňoch som bola úplne pohltená všetkým čo táto aplikácia ponúka. Nevedela som sa odlepiť od tých dokonalých záberov prírody, módy, kníh a jedla. Pri tých fotkách som mala občas pocit, že sa nachádzam niekde v teple, kde skúšam chuť exotického jedla alebo vysoko na hore.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
instagram
instagram 

No po čase, to už nebola taká zábava ako na začiatku. Ľudia sa radi chvália svojím životom a chcú, aby ich obdivovali alebo skôr fotky a videá, ktorými sa prezentujú. Často, to však nemusí byť realita a my túžime po tom, čo možno ani neexistuje.

Ale aj napriek tomu, sa nám takýto virtuálny život páči. Kým Facebook spadá v súčasnosti do kategórie out, tak Instagram neustále naberá fanúšikov z celého sveta a je stále čoraz viac in.

Či už „fičíte“ na sociálnych sieťach alebo nie, jedno je podstatné­, každá nová stránka alebo aplikácia spraví na začiatku rozruch, ale iba dovtedy, kým ju nenahradí niečo lepšie a vynovené. 

Michaela Kováčová

Michaela Kováčová

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vždy sa naplno pohružím do toho, čo práve robím . Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu