reklama

Kreslením proti stresu

Je úžasné, že dospelí ľudia v sebe znovu objavujú čaro farieb a maľovania. Najnovšou vychytávkou vystresovaných ľudí sú maľovanky pre dospelých. Jediné, čo potrebujete, sú obrázky v knižnej podobe a farbičky za pár eur.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pamätáte si, ako si vaši rodičia vystavovali vaše kresby na chladničku či stenu? Akí ste boli vtedy sami na seba hrdí J. Farby upokojujú a prinášajú radosť. Prečo však vo svojom vnútri neobjaviť talent na kreslenie? Chcela som opäť začať kresliť. Ako dieťa som kreslila veľa a všetko. Potom prišiel útlm a kresleniu bol na dlhé roky koniec. Ako hovorí príslovie: „Čo sa za mlada naučíš, neskôr ako by si našiel“.

Keďže na internete, aj v kníhkupectvách je mnoho kníh, ktoré vo vás objavia talent na kreslenie. Mne sa najviac páči kniha od amerického lektora kreslenia Marka Kistlera. Jeho kniha mi ukázala cestu a spôsob, ako sa ku kresleniu vrátiť a zdokonaliť

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jednoducho a s radosťou s Markom

Mark Kistler za svojich 30 rokov lektorovania kreslenia prišiel na metódu, ako naučiť kohokoľvek kresliť za 30 dní. Pomocou jednoduchých cvičení a krátkych popiskov vám vysvetlí niekoľko pravidiel, ktorých dodržiavanie vám ukáže, že ste schopní nakresliť všetko, čo len chcete. Začínate jednoduchým kruhom, z ktorého tieňovaním vytvoríte 3D kresbu gule. Pokračujete kockou, naučíte sa kresliť koalu, kvety, domy, stromy, pyramídy, morské vlny, aby ste znovuobjavili svoje zabudnuté sebavedomie s ceruzkou v ruke. Najvyšším levelom, ku ktorému sa chcem dopracovať, je kreslenie portrétov. Veľmi sa na to teším, pretože som tváre ani postavy nevedela nikdy kresliť, a keď zvládnem toto, tak potom už všetko J
 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Stále sa učíte

Ste trpezliví? Tak uvidíme, vezmite do ruky ceruzku, pripravte si čistý papier a nakreslite kruh – bez použitia gumy na gumovanie! Jednoduché? Myslela som si, že áno, ale až do chvíle, kým som nenakreslila svoj prvý kruh. Viac sa to podobalo na niečo oválne, nie kruh. Až som sa zasmiala sama na sebe, ale veď o to ide. Kreslenie s radosťou, o to tu predsa ide. Odreagovať sa a nájsť si chvíľku len pre seba a sledovať svoj pokrok.

Mark stále v knihe opakuje, že v kreslení nájdete nielen pokoj pre dušu, ale aj radosť z kreslenia. Tak, hor sa do toho! Nájdime v sebe talent na kreslenie a buďme sami sebe tvorcami originálnych obrázkov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj maľovanie pomáha

Ak nenájdete odvahu začať s kreslením vlastných obrázkov, možno nájdete záľubu práve aj vo vyfarbovaní. Zmyslom tejto terapie sú pestré a živé farby, ktoré vám navodia upokojenie a rozptýlenie, ktoré mnohým prinesie želanú úľavu. 

Bonusová úloha
Bonusová úloha (zdroj: Ja)
Vyšší level.
Vyšší level. (zdroj: Ja)
Keď je kruhov viac.
Keď je kruhov viac. (zdroj: Ja)
Michala Guľasová

Michala Guľasová

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  32x

Verím v dobro ľudí, aj keď niekedy je to ťažké. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu