reklama

Našiel Manchester United novú slávnu sedmičku?

Memphis Depay z Manchestru United zažiaril v úvodnom play-off zápase Ligy majstrov a porovnávania s Cristianom Ronaldom na seba nenechali dlho čakať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

V Manchestri United si vždy zakladali na krídelnej hre. Jej najznámejšími protagonistami boli George Best, David Beckham a Cristiano Ronaldo, ktorých okrem toho, že boli počas svojho pôsobenia v slávnom anglickom veľkoklube lídrami tímu, spája i číslo na drese. Ich výraznou zásluhou je dnes číslo sedem v United vnímané ako magické.

Potom, čo Cristiano Ronaldo v roku 2009 prestúpil za rekordné milióny do Realu Madrid, sa červeným diablom dosiaľ nepodarilo nájsť hráča, ktorý by v krídelnom priestore obdobne exceloval a ktorý by dal na portugalskú hviezdu svetového futbalu zabudnúť. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Fanúšikovia z Old Trafford márne vkladali nádeje do Ronaldovho krajana Naniho, talentovaného Angličana Wilfrieda Zahu či hviezdneho Ángela Di Maríu, ktorí do klubu prišli s potenciálom stať sa hviezdou. Zatiaľ čo prvý menovaný sa v United aspoň ako-tak presadil, dvojica Zaha-Di María neuspela vôbec a momentálne už obidvaja pôsobia v iných tímoch. 

V lete tohto roku preto siahol Louis Van Gaal po svojom krajanovi, talentovanom a produktívnom Memphisovi Depayovi, ktorý mal za sebou fantastickú sezónu v najvyššej holandskej súťaži. Tretí súťažný zápas v drese nového zamestnávateľa naplno odkryl, čoho je 21-ročný ľavý krídelník schopný.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Depay strelil dva krásne góly a prsty mal i v treťom, keď po jeho podarenom centri Fellaini nemohol neskórovať. Okrem toho Holanďan počas celého duelu hýril aktivitou, v krídelnom priestore sa pohrával s protihráčmi a nebol ďaleko ani od toho, aby zavŕšil hetrik. 

Iste, po jednom vydarenom zápase, navyše proti súperovi, ktorý nebránil tak agresívne, ako to majú vo svojej taktike zakorenené tímy anglickej ligy, je ospevovanie Memphisa Depaya ešte trošku predčasné. 

V každom prípade však Depay za skvelou kariérou vo veľkoklube vykročil tou správnou nohou. Najbližšia sezóna toho veľa odkryje a napovie, či bude jeden z najväčších talentov holandského futbalu mať na to, aby sa stal ďalšou legendárnou sedmičkou Manchestru United. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sebavedomie mu k tomu rozhodne nechýba, o čom najlepšie vypovedá fakt, že to bol samotný Memphis, (s priezviskom Depay sa kvôli zlým vzťahom s otcom príliš nestotožňuje, pozn. aut.) ktorý požiadal, aby mohol na svojom chrbte nosiť práve dres s číslom sedem. 

Michal Bakoš

Michal Bakoš

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Po úspešnom absolvovaní strednej školy budú moje kroky pravdepodobne smerovať cestou športového novinára. Skúsenosti so žurnalistikou mám z viac ako dvojročného písania pre rôzne printové médiá. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu