reklama

Kde skončia všetky hovienka pri kosení príručnou kosačkou s drôtom?

Nakoľko som po voľbách očakával, že časť z politikov pravice je hrozná, odporná a prinajmenšom podobná politikom ľavice, tak ma väčšina z udalostí posledných mesiacov nevzrušila. Až do tohto utorka, kedy som sa rozhodol konečne upratať na vlastnom dvore a pustil som sa do kosenia pred domom. Okrem vône benzínu a čerstvo posekanej trávy, sa mi v jednom rohu záhrady objavil zápach fekálneho charakteru. Mojím podvedomím začala lomcovať otázka - kde skončia tie franforce roztrhaných častí stolice susedoviech psov - v tráve, na kosačke či na mojich monterkách. Ochránia ma chrániče očí od nepríjemností? A vtedy mi napadlo prepojenie na súčasné a minulé politické dianie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Áno, všetci voliči Fica, Slotu a Mečiara, máte pravdu. Volič Radičovej držal prsty na uzde, lebo videl, že pravica vodu káže a víno pije. Ak by som teraz začal obhajovať Radičovú, tak by ste kriticky prihliadali na moju nekritickosť a škodoradostne si mädlili ruky - tu to máte. Ja sa pridržím svojich ideálov a priznám sa bez mučenia - sklamaný som, ale nie z Radičovej. Je cielene idealizovaná. Nakoľko ju osobne nepoznám - tak som si vytvoril obraz, ktorý neviem overiť. Ale aspoň tento ideál si ponechám, lebo je krajšie idealizovať ju než Fica. Zvyšok partičky okolo nej... To som vedel do čoho idem, ale pri ponuka R. Fica a spol. mi KDH, SDKU a MOST-HID stáli za to - aj keď priznávam, bola to voľba medzi dvoma zlami. Kto mal tušiť, že sa k nim prilepí ešte aj SAS či OKS.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na základe niektorých výsledkov si však myslím, že napriek niektorým dosť dobre viditeľným hovienkam (a tu sme pri analógii s kosením) sa pri kosení slovenských zákonov podarilo prijať aspoň zopár hodnotných opatrení. A tie stáli zatiaľ za to - zverejňovanie zmlúv, zatiaľ neúspešný no nastolený boj proti Harabinovi, plán revitalizácie krajiny po povodniach, avizované investície do obnovy hradov, zrušenie neústavnosti niektorých zákonov. Najmilším prekvapením je minister „obrany", ktorý im to tam vetrá zo všetkých strán aj bez dokonalej angličtiny. A povedzme si na rovinu - Krajcerovo RTVS je kolosálne dielo, teda aspoň jeho začiatok, i keď z histórie vieme, že kolosy padajú ako prvé. Už druhé nie pôžičke Grécku, tak na takýto čin sa neodhodlal ani jeden z Ficových "nohsledov".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zvyšné hovienka poletujú a sú dedičstvom po komunistoch, mečiarovcoch, čarnogurovcoch, dzurindovcoch, ruskovcoch, hrušovskovcoch, černákovcoch, kaníkovcoch, zajacoch, kaliňákoch, paškoch a iných fic(č)úroch. Aj títo dnešní radičovci zanechajú pekné hovienka uložené pod tenkou pokrývkou mladej trávy. A zase len ten kosec bude po nich najviac špinavý. Aj keď ich tam nenakládol. Vinný je hlavne tým, že sa odhodlal pokosiť trávu, síce s hlučnou kosačkou a s nezanedbateľnou ekologickou stopou. Ale kto by dnes kosil starou nemotorovou kosou? Sedliacka logika verzus technika. Potom nám nič iné neostáva, len zmývať zo seba tie zvyšky. A nie len potrhanej trávy. Hádam najadekvátnejším prirovnaním zo západných krajín je Viedeň - tam je vyhradené miesto v parku, oplotené, kde majú psi špiniť. U nás je oplotené zväčša miesto, kde sa majú deti hrať. Tam zrejme aj tí kosci sú potom čistejší.

Michal Bernát

Michal Bernát

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

večný študent a pozorvateľ. Zoznam autorových rubrík:  AntikaChotárne správyHontPoviem si svojeNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu