reklama

Paríž - za dve hodiny

... a peši. V Paríži sme sa presúvali z letiska Charles De Gaulle na Orly a sami sme boli prekvapení, že sme stihli v centre prejsť všetky hlavné parížske lákadla. K tomu pripájam pár „gýčových" fotiek parížskych pamiatok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Po pristáti na Charles De Gaulle sme mali 5 hodín do odletu ďalšieho spoja z letiska Orly – to znamená prejsť krížom celé mesto. Spojenie medzi letiskami je dobré aj napriek tomu, že treba minimálne raz prestupovať. My sme sa rozhodli k tomu pridať aj prehliadku pamiatok a vypočítali sme si, že na ne máme zhruba dve hodiny. Dve hodiny od momentu kedy sme vystúpili z metra pri Notre Dame až po moment kedy sme sa doň vrátili pri Eiffelovke.

Naša trasa:  

mapa
mapa 

V skupinke sme boli piati a väčšina z nás už v Paríži bola, takže sme si nešli nič vychutnávať. Chceli sme len aby naši dvaja „Benjamínkovia“ videli všetko najparížskejšie. To znamená Notre Dame, Louvre, Champs-Ellysé, Víťazný oblúk a samozrejme Eiffelovú vežu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Notre Dame
Notre Dame 

Naháňačku sme začali pri chráme Notre Dame kde sme mali celú minútu na obdivovanie a fotenie. Odtiaľ sme prebehli (do slova a do písmena) cez kvetinový trh a popri Seine sme tiahli na Louvre. Po ceste sme vnímali aj klasický, parížsky, stánkový svet predavačov suvenírov, ale nám sa vliali len do jednej šmuhy. Keby nebolo foťáku tak si na tú dúhu ani nespomeniem.

Búrka
Búrka 

 

Louvre
Louvre 

Ocitli sme sa v Louvri pri sklenej pyramíde a napriek tomu, že som tam nebol prvý raz opäť som obdivoval kontrast historickej budovy a modernej sklenej pyramídy. Táto zábavka nás stála celých päť minút a museli sme to niekde dobehnúť. Ďalej sme sa valili cez Tuilerské záhrady a Champs-Ellysé príliš rýchlo aby sme si vychutnali ich atmosféru, ale zastaviť sme nemohli až kým sme neboli pri ďaľšom foto-objekte --- Víťaznom oblúku. Opäť minútový foto-termín a hor sa k Eiffelovke.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Eiffel
Eiffel 

Eiffelova veža už hádam nikoho neohúri - veď je to jedna z najznámejších pamiatok na svete a každý ju videl už milión krát (ak nie na živo tak v TV a na fotkách určite), preto sme aj my pri nej urobili len pár povinných fotiek a rýchlo naspäť na metro aby sme stihli lietadlo. Ešte skontrolovať čas --- 1h:50m a prehliadka Paríža končí v temných tuneloch miestneho metra.

Metro
Metro 
Michal Hruška

Michal Hruška

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem v IT, okrem toho hrám vodné pólo, cestujem, venujem sa rodine a sem tam ma niečo tak zasiahne, že o tom napíšem. Zoznam autorových rubrík:  TripsBeneluxFrancúzskoNázory

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu