reklama

Rozbité cesty

Keď čítate či počujete slovné spojenie rozbité cesty predstavíte si výtlky, problémy, pomalú jazdu, vyhýbanie sa jamám a špinavé autá. No nie vždy sú naše predstavy správne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Rozbité cesty trápia veľa Slovákov, záhradkárov a aj obyčajných ľudí čo majú domy na konci mesta. Všetci (ne)vieme o čom tu píšem. Poznáte ten pocit keď sedíte v aute ako spolujazdec alebo dokonca šoférujete a cesta vám trvá o polovicu dlhšie z dôvodu dlhých, hlbokých jám a výtlkov na každom metre. 
Presne o tomto pocite dnes nepíšem.

Píšem o tom, čo je na konci rozbitej cesty. Kam tie rozbité cesty vedú.
Možno si teraz poviete: "no kam by viedli? Do mesta, dediny alebo ku mne domov." Mýlite sa. Samozrejme cesty vedú aj sem. Ale premýšľajme trošku zasnívane. 
Rozbité cesty nás dovedú napríklad do lesa, na farmy, polia, lúky, k jazerám, priehradám, k studničkám, potôčikom a k iným sladkým miestam kam sa odoberiete keď si chcete oddýchnuť, stráviť pokojný čas s rodinou alebo proste milujete prírodu a máte radi ten pohľad. Na týchto miestach sa tvoria tie najkrajšie spomienky, zážitky a vytvárajú sa tie najčistejšie myšlienky. Dalo by sa povedať, že nás dovedú za relaxom, bezplatnou terapiou a iným pohľadom na svet.
Toto je ten pragmatický a zároveň snový pohľad. No pozrime sa na ten metaforický význam tohto slovného spojenia.
Rozbité cesty v živote vedú k tým najkrajším veciam. Keď začnete vzťah vznikne veľa problémov, no nakoniec, ak je ten pravý, vás privedie k najkrajšiemu obdobiu v živote. Ak začnete v škole strednej, vysokej či výukových kurzoch je to náročné. Stojí Vás to veľa času, námahy a úsilia aby ste to zvládli no nakoniec sa cítite hrdý sám na seba a užitočne. Získate mnohé vedomosti a skúsenosti. Dokonca aj hádky vedú k sladkému zmiereniu kde padne veľa pekných slov, objatí a všetkých tých vecí čo máte radi. A v malom množstve utužujú vzťahy. Komplikované a namáhavé životné obdobia kedy nevieme čo ďalej a či vôbec sa chceme pohnúť ďalej nás vo väčšine prípadoch dovedú k úžasnému výsledku. Tieto obdobia nás naučia, že aj maličkosti vedia byť krásne a plné radosti. Že sa máme tešiť z výrazu usmievavej mami alebo zamilovaného pohľadu nášho partnera. Tieto obdobia nás spravia silnejšími, šťastnejšími a vždy keď nám je zle si vieme pripomenúť, že vie byť aj horšie.
Z tohto celého vyplýva, že zlé veci vedia byť v konečnom dôsledku dobré, a že pokazená vec vie v konečnom dôsledku veľa opraviť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rozbité cesty sú náročné, nahnevajú nás a máme pocit, že nás oberajú o čas. No vedú k tým najúžasnejším veciam v živote.
 

Dominika Michaličová

Dominika Michaličová

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka strednej školy, ktorá by sa rada podelila o svoje myšlienky, príbehy a zážitky ktoré zažívam či s priateľmi, rodinou alebo osamote.Budem rada ak sa vyjadríte k mojim myšlienkam, zapísaných na týchto stranách. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu