
Jablká sú naobľúbenejším ovocím na Slovensku. Šesť odrôd tvorí základ v našom sade.

Fuji, zelené Granny Smith, Šamión, Florina, Gala a žlté Golden delicius.

Alebo hrušky. Mňam! Hrušky mám veľmi rád.

Clappova, Lucasova, Williamsova, Konferencia, Popská...

Dozrievajú postupne od júla až do jesene.

Broskyne mi spôsobujú asi najviac vrások. Niektoré roky konáre zostávajú bez plodov. Nie však tento rok.

Možno preto, že som im sľúbil výrub ak konečne nezarodia.

Sladký melón je menší, voňavejší a sladší než ten z obchodu.

Maslovka na pečenie. Vydrží chutná celé mesiace po zbere.

Vinič tento rok zarodil požehnane. Hrozno vám vydrží až do vianoc ak každý zdravý strapec obalíte do čistého papiera a zavesíte do prievanu na šnúre od prádla.

Na jeseň sme lisovali mušt. Čerstvo vylisovaný mušt je najchutnejšie pitie na svete.

Dávate prednosť bielemu? Ak vám na neho chodia osy, oplatí sa strapce zabaliť do dámskej pančuchy.

V novembri zbierame dule. Vlastne už v októbri keď padajú. Mladý stromček má zatiaľ len pár plodov, ale každým rokom ich pribúda.

Kiwi zbierame až koncom novembra - začiatkom decembra. Teda až po prvých mrazoch keď zmäknú. Ešte šťastie, že sused nasadil samčiu rastlinku. Niektoré plody sú pekné, veľké ako z obchodu, iné polovičné. Robíme z nich džem.
